Upravnik niškog teatra Spasoje Ž.Milovanović ponovo je na čelu Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije

NIŠ

Upravnik niškog teatra Spasoje Ž.Milovanović ponovo je na čelu Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije, odlučeno je na sastanku predsedništva u Zaječaru. Zajednica okuplja 16 institucionalnih pozorišta iz 14 gradova, van Beograda i Vojvodine.

 Mandat potpredsednika Zajednice potvrđen je i Draganu Marjanoviću, direktoru Narodnog pozorišta Leskovac, saopštili su iz niškog teatra.

                          Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije okuplja 16 institucionalnih pozorišta iz četrnaest gradova sa sedištem van Beograda i Vojvodine i ima za cilj da unapređuje pozorišnu delatnost u tom delu Srbije.

                        Zajednica je, između ostalog, organizator Festivala profesionalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić” kao i festivala predstava za decu profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim”.

                          Zajednica profesionalnih pozorišta Srbije osnovana je 2009. Godine.Inače,u niškom teatru su u toku probe na prvoj premijeri u ovoj sezoni, predstave „Noćna frajla“ u režiji Branislava Mićunovića, svojevrsnom omažu jednom od najznačajnijih dramskih pisaca sa ovih prostora Aleksandru Popoviću. U koprodukciji sa pirotskim pozorištem priprema se i komad „Barbelo“ Biljane Srbljanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare