Upis za obuku “Razvijanje preduzetništva” u Preševu

PREŠEVO

Opština Preševo obaveštava sve zainteresovane za ućešće u program subvecionisanja za samozapošljavanje, program koji će se odvijati u saradnji sa republičkim Zavodom za zapošljavanje Republike Srbije i opštine Preševo, počev od 13. juna 2018. godine, sreda, počinje upis kandidata za učešće u obuci „Razvijanje preduzetništva“ koja se organizuje od strane Zavoda za zapošljavanje, kancelarija u Preševu.

Svi zainteresovani treba da prolaze gore pomenutu obuku da bi mogli da konkurišu na program subvencionisanja za samozapošljavanje, koji će se otvorit 2. Jula 2018. godine sa rokom konkuridsanja od mesec dana, odnosno do 02. avgusta 2018. godine.

Program subvencionisanja za sapozapošljavanje Zavoda za zapošljavanje Republike Srbije u saradnji sa opštinom Preševo namenjen je svim nezaposlenima koji se nalaze u evidenciju Zavoda za zapošljavanje i imaju završenu obuku za razvijanje preduzetništva.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje nezaposlenom licu u jednokratnoj vrednosti od 180,000,00 dinara, odnosno 200,000,00 dinara u slučajevima samozapošljavanja viška radnika ili 220,000,00 dinara za lica sa invaliditetom u cilju osnivanja radionice, zadruge ili drugih oblika preduzetništva, kao i osnivanje biznis kompanije, ukoliko osnivač zasniva radni odnos u njemu, na utvrđenim delatnostima u skladu sa potrebama lokalnog ekonomskog razvoja u PALP.

Pravo na subvenciju može se steknuti i udruživanjem više nezaposlenih lica, preko osnivanja biznis kompanije u cilju zapošljavanja. U tom slučaju, svako od učesnika konkuriše pojedinačno za samozapošljavanje kao i za sticanje prava na subvenciju.

Sprovođenje programa se nadgleda za 12 meseca.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o