UNS: Predsednik Odbora za informisanje Skupštine Srbije udario novinara

BEOGRAD

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je od predsednika Odbora za informisanje Skupštine Srbije Mirka Krlića da podnese ostavku, jer je udario glavnog urednika lista “Zrenjanin” Dalibora Bubnjevića.

“UNS smatra nedopustivim ponašanje Krlića, traži od njega da se izvini Bubnjeviću i napusti mesto prvog čoveka Odbora”, navodi se u saopštenju.

Kako je UNS-u rekao Bubnjević, incident se dogodio u petak dok je bio na radnom zadatku, a Krlić vredjao, psovao, i na kraju i udario.

“Pratio sam aktivnosti predsednika Republike Srpske (Milorada Dodika) u hotelu ‘Vojvodina’ u Zrenjaninu. U toku svečanosti, došao je Mirko Krlić i uputio mi nekoliko uvreda. Nakon pola sata, on je nepozvan seo za sto za kojim sam bio sa šeficom dopisništva Radio-televizije Vojvodine Jelenom Milićević i direktorkom Regionalne televizije Santos Dubravkom Popović i ponovo me vređao. Na uvrede ni ja, niti koleginice, nismo odgovorili”, naveo je Bubnjević.

Bubnjević je dodao da je nakon incidenta otišao u toalet, a Krlić je krenuo za njim i tamo nastavio da vredja, i da mu pominje tekstove koje objavljuje za list “Zrenjanin”.

“Vikao je da prestanem da pišem o fabrici vode u Zrenjaninu i o njemu, iako o njemu nikada nisam ni pisao. Onda me je otvorenom šakom udario u desni obraz. Na svu sreću, u tom momentu je ušla jedna osoba koja ga je sprečila da nastavi sa napadom. Čuo sam da je i gradonačelnik Zrenjanina rekao obezbedjenju da izvedu Krlića i da prijave slučaj policiji”, rekao je Bubnjević.

Mirko Krlić se nije javio na poziv UNS-a, niti je odgovorio na SMS poruku, dodaje se u saopštenju.

UNS je naveo će napad na Dalibora Bubnjevića prijaviti policiji na osnovu Sporazuma o saradnji i merama za podizanje nivoa bezbednosti novinara, piše u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare