Univerzitet iz Kosovske Mitrovice potpisao sporazum sa Moskovskim državnim univerzitetom

View of Mitrovica from Miners' Hill. Cultural Center in right midground. Mitrovica, Kosovo.

PRIŠTINA

Univerzitet u Prištini , sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici , potpisao je sporazum o saradnji sa Moskovskim državnim oblasnim univerzitetom, koji predviđa razmenu studenata i nastavnika, organizovanje letnjih škola, naučno-istraživačku saradnju i organizovanje zajedničkih master studijskih programa.

Sporazum je potpisan u Moskvi zahvaljujući pomoći i posredovanju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a sličan memorandum naš univerzitet već ima sa ruskim Univerzitetom u Belgorodu, saopšteno je danas.
Rektor Univerzita u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Rade Grbić je izrazio zadovoljstvo zbog uspostavljanja kanala saradnje sa prestižnim moskovskim univerzitetom, što će, kako je istakao, doprineti vidljivosti jednog od najstarijih srpskih univerziteta, kao i kvalitetu nastavno-naučnog rada i studijskih programa.
Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji je član Asocijacije univerziteta Evrope, uskoro će memorandume o saradnji potpisati sa još nekim uglednim evropskim visokoškolskim institucijama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare