Unicef: Pomozimo deci

BEOGRAD

Unicef u Srbiji pozvao je građane da se priključe globalnoj akciji hitnog prikupljanja pomoći za decu pogođenu humanitarnim krizama izazvanim dugoročnim efektima pandemije kovid-19, klimatskim promenama i ratnovima, kao i za decu u Srbiji koja žive u siromaštvu, saopštio je Unicef.

Više od 400 miliona dece živi u oblastima sa aktivnim sukobima, procenjuje se da milijardu dece živi u zemljama koje su izuzetno izložene uticajima klimatskih promena, navedeno je u pozivu.

Dodaje se da je najmanje 36,5 miliona dece raseljeno iz svojih domova, što je najveći broj ikada zabeležen i da je osam miliona dece mlađe od pet godina u 15 zemalja pogođenih krizom u riziku od smrti usled teške neuhranjenosti.

Navedeno je da  svako dvanaesto dete u Srbiji ne može da ostvari osnovne životne potrebe i da trećina dece živi u riziku od siromaštva što veoma negativno utiče na njihov razvoj.

Svi koji žele da se priključe Unicefovom pozivu donacije mogu da uplate na sajtu donacije.unicef.rs ili uplatom na račun kod Banka Intesa, broj: 160-666-18, svrha uplate: Nijedno dete ne sme da bude gladno. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare