UNICEF: 70 godina u Srbiji, izložba fotografija u Pirotu

PIROT

Izložba fotografija, „UNICEF: 70 godina u Srbiji”, otvorena je danas na Trgu pirotskih ratnika u Pirotu. Izložbu su otvorili Vladan Vasić, gradonačelnika Pirota, i Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji. Izložba će biti postavljena do 4. novembra 2017.

„Pirot ima dugu saradnju sa UNICEF-om. Mnogo toga smo uradili zajedno, uključujući i lokalni plan akcije za decu, koji i danas funkcioniše. Drago mi je da vidim ovu izložbu koja predstavlja 70 godina rada UNICEF-a. I nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti saradnju”, istakao je Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota.

Postavka kroz fotografije prikazuje sedam decenija posvećenog rada UNICEF-a u Srbiji, od 1947. godine kada su prve pošiljke humanitarne pomoći upućene deci i porodicama u bivšoj Jugoslaviji, pa sve do današnjih dana.

„UNICEF je uvek bio deo istorije ove zemlje. Od 1947. godine, pomagali smo na različite načine – od pružanja humanitarne pomoći do sistemske podrške  Vladi u reformskim procesima. Uvek smo radili zajedno, u partnerstvu, sa istim ciljem – da dopremo do svakog deteta kojem je podrška potrebna. Obeležavanje 70. godišnjice rada UNICEF-a u Srbiji je prilika da se podsetimo na obećanja koja smo dali deci, i da se ponovo obavežemo da ćemo ih ispuniti – da ćemo raditi na tome da svako dete dostigne svoj puni potencijal”, poručio je Michel Saint-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Izložba „UNICEF: 70 godina u Srbiji”je retrospektiva koja kroz fotografije prikazuje UNICEF-ovo aktivno pružanju humanitarne i razvojne pomoći, podršku zdravstvenom, obrazovnom i sistemu socijalne zaštite dece.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare