UNHCR i Grad Vranje organizuju konferenciju „Zapošljavanje izbeglica – prilika za vranjsku privredu“

VRANJE

Kako da se pokrene dijalog o poboljšanju mogućnosti zapošljavanja izbeglica u Vranju i okolini, prilikama za kompanije, kao i o načinima na koje izbeglice mogu da podrže privatni sektor govoriće se na konferenciji koja će se održati u Skupštinskoj sali Grada Vranja u sredu, 22. novembra od 11 časova.

Na konferenciji će biti reči o značaju zapošljavanja izbeglica za privredu i lokalnu zajednicu u Vranju, o primerima dobre prakse u ovoj oblasti u Srbiji i svetu, kao i o potrebama zajednice izbeglica iz Ukrajine u Vranju.

Na konferenciji če govoriti predsednik Privremenog organa Grada Vranja dr Slobodan Milenković, šefica Odeljenja za integraciju UNHCR-a Srbija Ivana Jelić, predstavnik Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, preduzetnica i vlasnica „Be Shine“ Ljudmila Mitko i biznis partner za održivost IKEA Jugoistočna Evropa Nikola Simonović,.

Moderator razgovora je Dušan Lopušina iz UNHCR-a Srbija.

Organizator konferencije je predstavništvo Agencije Ujedinjenih nacija za izbeglice u Srbiji (UNHCR Srbija) i Grad Vranje. (kraj)DC/MN

IMG_20231113_081924.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Vranjanac
Vranjanac
6 meseca pre

Nezaposleno pola Vranja a izbeglicama se traži posao!