Unapređenje saradnje Zdravstvenog centra i saobraćajne policije

VRANJE

 

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić sa načelnikom Saobraćajne policijske ispostave Goranom Filipovićem dogovorila unapređenje saradnje.

Cilj je sprovođenje bolje komunikacije, odnosno efikasnije prikupljanje i dostavljanje podataka o saobraćajnim nezgodama na teritoriji Pčinjskog upravnog okruga za koji je nadležna Saobraćajna policija sa sedištem u Vranju.

Sistem prikupljanja podataka o saobraćajnim nezgodama je u pogledu funkcionisanja, kvaliteta i tačnosti unetih podataka i do sada funkcionisao besprekorno.

Novina je što će Saobraćajna policijska ispostava za vršenje uviđaja u Vranju, kao i službenom licu koje vrši uviđaj saobraćajne nezgode, biti omogućeno da dobiju sve lekarske izveštaje nakon saobraćajne nezgode objedinjene na jednom mestu u Službi za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja po ugledu na sve Kliničke centre i velike zdravstvene sisteme u zemlji, kakav će biti i Zdravstveni centar Vranje nakon otvaranja novog Hirurškog bloka.

U razgovoru je ocenjen kvalitet sistema prikupljanja podataka o saobraćajnim nezgodama i to na osnovu načina unosa podataka o saobraćajnim nezgodama, komunikacije između službi u Zdravstvenom centru Vranje i Saobraćajne policije, kompletnosti podataka, tačnosti unetih podataka, unakrsne provere tačnosti podataka, načinu njihove obrade.

Zaključak je da je sistem prikupljanja podataka o saobraćajnim nezgodama koji postoji i funkcioniše dobar i da će u značajnoj meri biti unapređen postignutim dogovorom, koji će početi da se realizuje o od petka, 23, novembra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare