Umro Jovan Stojanović “Pajsa”

VLASOTINCE

U Vlasotincu u nedelju 19. decembra u 65 godini preminuo Jovan Stojanović ,,Pajsa”.

Izuzetno dobar i pošten čovek. Prava ljudska gromada. Dobričina.

Veliki radnik i stvaralac u svakom poslu koga se bio prihvatio.

U višem smislu bio je neverovatan baštovan, sadio je cveće gde je verovao da može rasti.

Kada je u predvečerje Srpske pravoslavne Nove godine 2001.godine stigao na fudbalsku ,,Rosulju”, fudbalskom klubu ,,Vlasini” je svanulo, posle, pre, toga dugogodišnjeg sivila koja se bila uselila u ovaj fudbalski klub. đDoneo je fudbalskoj Vlasini mir i stabilnost i to u svakom pogledu.

Skroman, tim i miran, ali sa neverovatnom stvaralačkom energijom bio je glavni generator svih pozitivnih dešavanja na legendarnoj ,,Rosulji”.

Vlasina je početkom 21.veka bila najfudbalskiji grad u državi i sa najvećim brojem gledalaca u odnosu na broj stanovnika koje je Vlasotince imalo.

Tribine su tada na stadionu bile prepune fudbalskih zaljubljenika najvažnije sporedne stvari na svetu, a kako i ne bi bile, kada se Vlasina nadmetala sa najboljim klubovima Prve lige Srbije. Ondašnji fudbalski teren, koji je dobrim delom ličio na blatušu, uspeo je, najvećim delom svojim ličnim sredstvima da u potpunosti obnovi i Vlasina je dobila jedan od najboljih terena južno od Beograda, a u isto vreme izgrađen je i pomoćni teren.
U svojoj firmi bio je više nego otac svojim radnicima. Oni su za njega bili na prvom mestu, kao i poslovni partneri, tako da je preduzeće ,,Cementni proizvodi” bilo uzoran kolektiv u svakom pogledu odgovarajući na pravi način svim privrednim izazovima koji su se dešavali u poslednje dve decenije u privredi naše zemlje.
Joca ,,Pajsa” kako su ga svi gotovo oslovljavali, ne treba sada hvaliti radi reda i običaja, već zato što je ,,Pajsa” svojom neposrednošću vezivao ljude za sebe i svoju okolinu. Kroz život hrabro je koračao, siguran u sebe i svoj rad i sa spuštenim gardom misleći da su i drugi ljudi nalik na njemu.
I, zato ako se treba ugledati na nekoga koji poseduje najbolje ljudske osobine, to je svakako Jovan Stojanović ,,Pajsa”.
Vlasotinčani će se u danu uoči slave Svetog Arhangela oprostiti u 14 časova na vlasotinačkom groblju od svog vrednog neimara, velikog fudbalskog radnika i dobre ljudske duše.

Vlastimir Stamenkovic

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare