Umetnost i kultura danas: harmonija i disharmonija

NIŠ

Fakultet umetnosti Univerziteta u Nišu, sa Ogrankom SANU u Nišu, organizuje deveti nacionalni naučni skup sa međunarodnim učešćem Balkan Art Forum – BARTF sa temom “Umetnost i kultura danas: harmonija i disharmonija” 8. i 9. oktobra. Ovogodišnji problemski okvir naučnog skupa posvećen je fenomenima harmonije i disharmonije i njihovom mestu i funkciji, kako u tradicionalnoj, tako i u savremenoj kulturi, kao i sveprožimajućem uticaju na stvaralaštvo i kulturu.                                  

Zbog situacije, izazvane pandemijom virusa COVID19, ovogodišnje izdanje BARTF 2021 biće održano putem onlajn konferencije, koju uživo možete pratiti na fejsbuk stranici Fakulteta umetnosti u Nišu, u petak 8. oktobra sa početkom u 13 časova i u subotu 9. oktobra od 11 časova.

Naučni skup zvanično će otvoriti profesor dr Vesna Lopičić, prorektorka za međunarodnu saradnju Univerziteta u Nišu uz pozdravne reči dopisnog člana SANU Vladimira Rakočevića, predstavnika Ogranka SANU u Nišu i profesor dr Milene Injac, v.d. dekana Fakulteta umetnosti u Nišu.

                                   Plenarna predavanja, nakon otvaranja skupa, održaće dr Igor Borozan, redovni profesor istorije umetnosti sa Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, Srbija na temu “Zatiranje memorije u javnom prostoru na tlu srbije od 19. do 21. veka” i Roberto Đanineti, slobodni umetnik iz Verčelija, Italija na temu “Proceedings: All Things Considered: A Reasoned Catalogue”.

                                   Naučni skup će se odvijati kroz četiri sesije, a detaljne informacije kao i kompletan program skupa možete pogledati na sajtu Fakulteta.

                                  U okviru umetničkog programa ovogodišnjeg Balkan art foruma, koji takođe uživo možete pratiti na na fejsbuk stranici Fakulteta, svoje stvaralačke opuse predstaviće dr um. Branka Popović, vanredna profesorka za užu umetničku oblast kompozicija sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Srbija i dr um. Ema Potevska Popivoda, redovna profesorka klavira na Muzičkoj akademiji Univerziteta Goce Delčev u Štipu, Severna Makedonija. Prezentacije su zakazane za subotu, 9. oktobar 2021. godine, sa početkom u 11 časova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare