Umetnici iz Udruženja  LUNA poklonili onkologiji 24 slike

NIŠ

Udruženje likovnih umetnika Niša – LUNA poklonilo je 24 svojih slika Klinici za onkologiju UKC Niš, a Udruženje je od Klinike za ovaj gest dobilo zahvalnicu. Slike će se naći u bolesničkim sobama, a pacijenti će na taj način terapiju dobijati u humanijim uslovima. Inače, poklonjene slike naći če se na zidovima dnevne bolnice i u stacionaru Klinike za onkologiju.

                 „Svuda u svetu su onkološka odeljenja, a posebno odeljenja gde se leče deca, je najlepše ukrašen, jer su to pacijenti koji dosta vremena provode u bolnici i njima je jako bitno da, pored toga što se adekvatno leče, budu u prijatnom ambijentu“, kazala je direktorka Klinike za onkologiju dr Ana Cvetanović.

               Vladislav Bogićević, predsednik Udruženja likovnih umetnika Niša LUNA  je  istako  da se članovi udruženja tradicionalno bave  humantiarnim aktivnostima.

            „Pre par godina imali smo donaciju slika Hematologiji i Dečijoj internoj klinici. Nakon toga donirali smo slike za lečenje dece obolele od teških bolesti, a sada doniramo slike Klinici za onkologiju. Svi znamo da ovde leže teški pacijenti, a kada već moraju da budu ovde, da im na neki način skrenemo pažnju lepim slikama“, kazao je Bogićević. 

           Udruženje likovnih umetnika postoji već 54 godine i najstarije je likovno udruženje na Balkanu. Trenutno broji 55 članova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare