Umesto stambene zgrade vrtić i zelene površine

 NIŠ

  Novim Planom detaljne regulacije koji je usvojilo Gradsko veće predviđa da se na prostoru „Somborska centar“ severno od dosadašnjeg Somborskog bulevara  i istočno od Studeničke, umesto ranije predviđene zgrade izgrade vrtić i park, kaže  Miroljub Stanković, direktor Zavoda za urbanizam Niš.

 U poslednje vreme u ovom delu grada imamo intenzivnu izgradnju koja je  van uobičajenih standarda, uz poštrovanje i nepoštovanje planova, uz brojne izuzetke kada su ozakonjenje i legaizacija u pitanju što je dovelo do nezadovoljavajućeg stanja prevelike izgrađenosti na tom području. Svi smo svedoci da su građani zadnjih nekoliko meseci tražili da se  prevelika izgradnja zaustavi i  da se nađu nova planska rešenja, kazao je Stanković.

Novim planom koji je Veće usvojilo veća pažja biće poklonjena pešačkoj zoni i dečijim ustanovama kao i parkovskim površinama.

  “U tom duhu je gradsko rukovodstvo na čelu sa gradonačelnicim Draganom Sotirovski održalo sastanke, pronašlo odgovarajuća rešenja na zadovoljstvo građana, održalo sastanke sa investitorima i sada će u tom najgušćem delu pored komunalnih problema rešiti i lokaciju dečijije ustanove i značajne pešačke površine. Sve to na mestu stambene zgrade  koja će se biti građena, u dogovoru sa investitorom, na drugoj lokaciji koja nije izgrađena”, kazao je Stanković.

                      Dodao je da se na ovaj način izlazi u susret građanima i poboljšava se  opšta slika ovog područja koje će biti pretvoreno u lepo urbano naselje.

                      Inače stanovnici ovog dela grada u opštini Pantelej su prošle godine protestovali ukazavši na taj način na veliki broj stambenih zgarda u ovom naselju, ali i na nedostatak parkova, odosno zelenih površina, vrtića za mališane pa i parkinga.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare