Umesto kancelarija “Doma” i “Toplane” parking

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LESKOVAC

Povodom rušenja stare zgrade pored parkinga iza „Narodnog pozorišta“ u kojoj su bile kancelarije javnih preduzeća „Dom“ i „Toplana“ održana je konferencija za medije na kojoj je šef odseka za poslove komunalne inspekcije Violeta Stefanović najavila da će na ovom prostoru biti izgrađena javna garaža i parking prostor.

„Biće izgrađena 123 parking mesta, od kojih će 72 biti na prostoru buduće javne garaže, a 51 parking mesto će biti izgrađeno na prostoru iza Regionalne privredne komore i Elektrodistribucije Leskovac. Prva faza realizacije ovog projekta planirana je sredinom tekuće godine, a završetak radova do kraja godine. Vrednost radova iznosi oko 12 miliona dinara i to podrazumeva rušenje objekata, kao i kompletno parterno uređenje prostora. Na ovaj način unapredićemo način poslovanja i stanovanja u ovom delu grada, zatim će se unaprediti i stacionarni saobraćaj na teritoriji Grada Leskovca, kao i uređenje samog prostora.“

„U procesu je kod Katastra formiranje jedinstvene građevinske parcele“ rekao je direktor JP „Urbanizam i izgradnja“ Milenko Milenković.

„To je osnov za dobijanje građevinske dozvole. Postoje određeni imovinski problemi na samoj parceli i očekujemo da to bude rešeno do juna, kada ćemo i predati zahtev za građevinsku dozvolu i omogućiti realizaciju ove investicije. Ovde nema privatnih suvlasnika, radi se o imovini grada i Republike Srbije, a imamo i korisnike Distribuciju i društveno preduzeće na samoj parceli. U skladu sa zakonom treba da se sprovede procedura administrativnog prenosa, kako bi se dobila građevisnka dozvola. Urbanističkim projektom i Planom detaljne regulacije planirana je garaža na više nivoa. Trenutno ovu lokaciju spremamo za parterno uređenje ovog prostora, a predmet same izgradnje garaže je nešto što će biti tema daljeg dogovora sa vršiocem komunalne delatnosti parkiranja na teritoriji grada.“

 

Prati
Obavesti me o
guest

6 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
ako je podatak uopste bitan
ako je podatak uopste bitan
6 godine pre

Kad pogledam borbu novinara za istinu, vidim prvo napamet naucenu pesmicu u inspekciji, pa na prvo pitanje novinara, ona pade. Odmah uskace NN lice koje nije ovlasceni predstavnik grada, vec ima gradonacelnikovo ovlascenje da istupa u ime grada i to kao direktor javnog preduzeca koje nije vec godinu dana na budzetu, koje je na trzistu, posluje samostalno, jer su sve nadleznosti za grad presle u upravu, tacnije odeljenje za stambeno komunalne delatnosti, koje se stidi svog predstavnika, kome sve pisu drugi, zastupaju ga drugi, istupaju umesto njega drugi, a on se uci vec godinu dana i ne ide mu, ali uredno sedi na to mesto, i cuti dok neki direktor javnog preduzeca izlazi u javnost neovlasceno umesto njega. Cim je vas sagovornik osetio da su novinari slabo upuceni u problematiku, navalio je sa dakle, dakle, dakle, tako je, tako je, i samouvereno vas vozi. Prvo pitanje je da pitate u kom svojstvu daje izjave, gde su planeri, kad se poziva na planove, gde je izvodjac, koji je aktivan na terenu, gde je predstavnik grada iz gradske uprave i urbanizma, a ne nadzor i projektanti iz javnog preduzeca koji od grada dobijaju pare u istom svojstvu kao i izvodjac. Tek kad se vi uputite ko sta sme i treba da radi, tada cete moci i narodu da objasnite. Sve do tad, vozace vas, vozice nas ko god naumi i to uz opasku, ako je to uopste bitno, kako rece gradonacelnik odusevljen strucnom odbranom nestrucnog lica. Preslusajte snimak, i nestrucnom je jasno da barata i baca se terminima, koji ne vode do odgovora na postavljena pitanja. Prvo ste morali da legitimisete sagvornike, ko u kom svojstvu govori. Direkcija ne postoji.E sad ako je ovo novi pomocnik gradonacelnika jer ne mogu da se razdvoje, obavestite gradjane, da znaju.

direkcija i nova direkcija
direkcija i nova direkcija
6 godine pre

Jesi muzicar?
Jesam.
A jesii!?
Nisam!!

Milenko to sam ja
Milenko to sam ja
6 godine pre

Direkcija ne postoji i sadasnje JP Urbanizam i izgradnja nije predstavnik grada. Preduzece posluje slobodno na trzistu. Kao strucni mogu da se jave da projektuju za Vranje, za Nis, gde god, da rade nadzor kome god, ako neko hoce da ih plati. U upravi ima dovoljno gradj.inzenjera. Sta rade D.Stosic, S.Zlatanovic, N.Cvetkovic, V.Trajkovic, pa Randja i ostali u odeljenje za stambeno komunalno? Primaju li platu? Ako sef ne sme da im naredi da rade, neka ih otpusti, jer vecina njih radi privatno. Oni imaju i iskustvo i znanje vece od mladog arhitekte iz JP Urbanizam i izgradnja koji kao savetnik vodi investicije grada, daje izjave u ime grada, sedi u kabinetu grada vise nego u preduzecu za koje kaze da nije na budzetu. Partijske podele su proslost. Pa ni mladom arhitekti SNS nije prva partija. Mnogo ih je promenio da se dokopa fotelje. Zato ne treba zamerati ni ostalima koji moraju i treba da rade u interesu gradjana, za platu koju svaki mesec nose kuci, pa bili oni nekad G17, URS, DSS, DS. Mesecima gledamo kritike na racun arhitekte, da bi ga gradonacelnik uvek prigrlio. Po zakonu je nespojivo da direktor takvog preduzeca igde govori u ime grada. Njima nije dosta sto ih je DRI opomenula da ne mesaju budzete grada i republike. Zbunjuju vidim i javnost. Niko ne zna sta ko radi jer nece da se izdvoje u pogledu nadleznosti i odgovornosti, nego djuture rade i dalje. U Odlukama o osnivanju jasno pise ko je zaduzen za sta. Izgleda plus da su pomesali privatno i poslovno pa sefu stambeno komunalnog ne daju ovlascenje da istera iz uprave sve koji hoce privatan biznis u radno vreme. I ove kritike na racun direktora preduzeca za urbanizam ispadose gluma. Sto ga inace zvanicno ne postavi za savetnika, sto se stidi, pa kad propadnu, da propadnu zajedno. Ionako svuda stavlja znak jednakosti izmedju sebe i njega. Grad ogorcen, on odusevljen.

Igrarije nadleznosti
Igrarije nadleznosti
6 godine pre

Vi iz odeljenja za urbanizam treba da krenete da radite svoj posao. Ne sakrivajte se iza Jp Urbanizam.

uoci razliku
uoci razliku
6 godine pre

I ti si pomesao. Eto, nije isto odeljenje za urbanizam, i odeljenje za komunalno stambene poslove, kao ni JP Urbanizam i izgradnja. A nije tesko napraviti razliku, ogromna je.

Sporije, slabije, gore
Sporije, slabije, gore
6 godine pre
Odgovori  uoci razliku

Kad bi se dodeljivao Crni grand prix arhitekta bi ga osvojio. Brze, jace, bolje