Umanjuje se zakup gradskog prostora za 30 odsto ugostiteljima i turističkim agencijama

NIŠ

 Veće grada Niš odlučilo je danas da ugostiteljima i turističkim agencijama zakup gradskog prostora umanji za 30 odsto u periodu od juna do novembra, kazala je  vršilac dužnosti načelnika gradske Uprave za komunalne delatnosti Snežana Jovanović. Ona je dodala da  će zakup biti umanjen jer grad želi da pomogne u otklanjanju negativnih efekata pandemije koji su se posebno negativno odrazili na pomenutu kategoriju privrednih subjekata.

 “Ugostiteljima je od januara do aprila zakupnina bila umanjena za 50 odsto, a sada će umanjenje biti 30 odsto jer je krug zakupaca proširen turističkim agencijama”, objasnila je Jovanović.

       Veće grada Niša je usvojilo i zaključak kojim se javno komunalnim preduzećima “Objedinjena naplata” i “Mediana” preporučuje da svim ugostiteljima i hotelijerima omoguće plaćanje u 12 fiksnih rata zaostalih dugova za komunalne usluge, odnosno za odvoz smeća, dimničarske usluge, čišćenje i odlaganje otpada.

     Jovanović je rekla da je to još jedna mera kojom grad želi da pomogne privrednicima u smanjenju negativnih efekata pandemije.

     “Pre potpisivanja ugovora o otplati dugova na rate ugostitelji i hotelijeri treba da se obrate „Mediani“ ili „Objedinjenoj naplati“ sa zahtevom za ostvarivanje ovog odlaganja. Uz to treba da dostave menicu kao sredstvo obezbedjenja plaćanja ili overenu izjavu kod notara o preuzimanju duga ukoliko delatnost obavljaju kao fizička lica“, kazala je Jovanović.

      Prema njenim rečima, rata za otplatu ne može biti manja od 500 dinara, a ukoliko hotelijeri ili ugostitelji duže od šest meseci ne ispunjavaju ugovorenu obavezu, javno komunalno preduzeće postupak prinudne naplate.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare