Ultrazvuk krijumčario leskovčanin sa lažnim ispravama

HORGOŠ

Carinici su u saradnji sa policijom 14. maja oko ponoći na graničnom prelazu Horgoš, sprečili da u zemlju bude prokrijumčaren jedan ultrazvučni aparat u kombiju kojim je upravljao vozač sa falsifikovanim ličnim ispravama.

Kada je kombi austrijskih registarskih oznaka, koji je iz Austrije ka Srbiji vozio 35-godišnji Leskovčanin stigao na red za kontrolu, vozač je carinicima prijavio da prevozi polovne stvari: garnituru, televizor, merdevine i ledomat.

Međutim, prilikom detaljnog pregleda, carinici su u teretnom delu zatekli i neprijavljen ultrazvučni aparat „Logiq 5 Expert“ sa tri sonde, za koji je vozač rekao da ga prevozi za prijatelja.

Kada su ga carinski službenici pitali da li poseduje austrijsku boravišnu ili radnu dozvolu, putnik je odgovorio da ima samo rumunsku ličnu kartu, koju im je i pokazao.

 

Carinici i policajci su ubrzo proverom dokumenata utvrdili da putnik ne samo što vozi neprijavljenu robu, već ima i falsifikovanu ličnu kartu.

Samim tim, nije imao pravo da upravlja vozilom sa stranim registarskim oznakama, već je morao u redovnom carinskom postupku da prijavi i kombi sa prikolicom.

Zbog toga će protiv ovog putnika biti pokrenut i krivični postupak za dva dela: krijumčarenje i falsifikovanje, dok su kombi sa prikolicom i neprijavljeni ultrazvučni aparat zadržani u subotičkoj carinarnici do okončanja tog postupka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare