Ulice u Vranju dezinfikuju pripadnici ABHO Vojske Srbije

VRANJE

Pripadnici Centra ABHO Vojske Srbije iz Kruševca, u subotu, su u Vranju sproveli akciju dezinfekcije najvažnijih gradskih saobraćajnica.

Oni u ovom gradu borave zahvaljujući dogovoru gradonačelnika Slobodana Milenkovića i komandanta Kopnene vojske Srbije general- potpukovnika Milosava Simovića.

Nakon dočeka jedinice ABHO, gradonačelnik Milenković sa saradnicima i pripadnici Vojske Srbije usaglasili su trasu kretanja vozila kako bi se krenulo sa dezinfekcijom ulica.

Gradonačelnik Milenković se zahvalio general-potpukovniku Simoviću na podršci i pomoći, ocenjujući da je odnos lokalne zajednice i vojske na najvišem nivou.

„Epidemiološka situacija na teritoriji grada se konstantno prati“, izjavio je gradski većnik zadužen za zdravstvo Miroljub Stanković.

On je dodao da je Krizni štab na čelu sa gradonačelnikom, u kome su najstručnija lica lokalne samouprave uključujući i četiri epidemiologa, na najbolji mogući način odgovorio na krizu izazvanu epidemijom virusa Covid 19.

U ovom trenutku iz 246. bataljona ABHO angažovano je preko 90 pripadnika na zadacima biološke dezinfekcije, sa 15 specijalnih motornih vozila ACD M-78, uređajima za dekontaminaciju novije generacije i više od 13 transportnih motornih vozila, kao logistička podrška u izvršenju zadataka.

Pripadnici ovog bataljona iz Kruševca, iz sastava Kopnene vojske Srbije, angažovani su na brojnim zadacima i pomažu stanovništvu u borbi protiv sprečavanja epidemije uzrokovane virusom Covid 19 na celoj teritoriji Republike Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare