Narodna stranka Niš: Zašto predsednik izbegava testiranje?

NIŠ
I pored toga što predsednik Vučić često ima neformalan odnos prema istini i činjenicama, sklon sam da poverujem da je, kako kaže, tokom susreta sa sinom Danilom održavao primerenu distancu i shodno tome da od njega nije mogao da se zarazi Korona virusom. Zašto? Siguran sam da predsednik Vučić neizmerno voli svog sina i da mu u doba pandemije, iz sigurnosnih razloga, ne bi dozvolio fizički kontakt sa osobom koja ima ogroman broj socijalnih kontakata – sa samim sobom, navodi se u saopštenju Povereništva Narodne stranke u Nišu.

“Ali kao što brine za zdravlje svog sina, predsednik Vučić bi trebalo da brine i za zdravlje svojih saradnika, kao i za zdravlje velikog broja ljudi koje obilazi širom Srbije. Zbog velikog broja socijalnih kontakata, a ne eventualnih kontakata sa sinom, u interesu svih gradjana Srbije je da se predsednik Vučić testira.

Obaveze svakog šefa države zahtevaju priličan broj socijalnih kontakata koji sa sobom nose rizik širenja virusa. Iz pomenutih razloga, gotovo svi šefovi država su testirani a često se radi i testiranje njihovog okruženja. Bez ulaska u normativnu diskusiju o tome da li su mere naše vlade primerene i da li su bile pravovremene, nema dileme da je od početka pandemije predsednik Vučić bio sveprisutan. I baš ga ta sveprisutnost, kao i neformalan odnos prema sigurnosnim merama, čine veoma podložnim da se zarazi Korona virusom. Ako se zarazio, pomenuta sveprisutnost ga cini i savršenim prenosiocem virusa. Najzad, predsednik bi građanima trebalo da daje primer kako se treba ponašati tokom pandemije. Primer da treba nositi masku, primer da treba nositi rukavice, primer da treba izbegavati socijalne kontakte, primer kako ne treba dizati paniku i naravno, primer da se treba testirati i izolovati u slučaju oboljevanja članova najuže porodice. Građani ne slede savete već slede i primere. To do sada nisu videli ni kod predsednika SNS a još manje kod predsednika Srbije. Na veliku žalost i još veću štetu”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Dragan Stojadinović ispred Povereništva Narodne stranke u Nišu

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare