Ulica šarenog drvoreda u centru grada

NIŠ

               Ulica u samom centru Niša Ivo Lola Ribar razlikuje se od svih ulica u gradu po svom drvoredu. Poslednjih dana postala je omiljeno mesto mladih koji u njoj prava selfije, a sve češće je posećuju i turisti koji budu pomalo i iznenađeni slikom koja ih dočeka. Stabla drvoreda u ovoj ulici su oslikana i „obučena“. Tu možete sresti dečaka sa kačketom ili devojčicu razbarušene kose sa druge strane. Neka stabla su oslikana srcima, druga raznobojnim cvetovima, a jedo od stabala je dobilo i svoju haljinu u pačvork stilu. Sve to je delo ruku doktorke Bobe Milićević Mišić, stanarke ove ulice. U svojoj ideji da na ovaj način oplemeni ulicu u kojoj živi priključili su se i njene komšije, pa su oni koji su bili raspoložni da se pridruže Bobi, stablo nekog drveta ukrasili na svoj način. Po svemu jedinstven.

           Boba kaže da su joj kao inspiracija poslužile ulice i trgovi u mnogim evropskim i svetskim gradovima. Neke ideje su se rodile u njenoj glavi, a neke je „ukrala“ iz časopisa ili ih je već negde videla.Kako god, cilj je postigla. Ulica u kojoj živi postala je deo gradske priče, dala je novi duh gradu, a mnoge je podstakla da na sličan način ulepšaju okolinu.

         Posebnu lepotu ulici Ivo Lola Ribar daju krošnje drveća koje se na vrhu spajaju, pa sve nalikuje zelenom tunelu.

           „To mi je dalo još jednu ideju, da između krošanja drveća postavimo kišobrane veselih boja. Znam da to postoji u skoro svim gradovima, ali ne marim za to. Važno je da ulica bude lepe, samo što je malo teže pokupiti toliko kišobrana, mada sam angažovala sve svoje prijatelje za ovu priču“, kaže Boba.

           Za sada još nema kišobrana, ali to ne umanjuje lepotu ulice u kojoj drvored podseća na manekenke sa modne piste. Sada su i žardinjere dobile svoje dugine boje, a svetovi su „pali“ i na trotoar, dok su stubići koji blokiraju parkiranje automobila procvetali u nežnim bojama gerbera.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare