U Vranju obeležen Međunarodni dan borbe protiv trgovine ljudima

VRANJE

Predstavnici Lokalne mreže za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima, u okviru obeležavanja 30. jula, Međunarodnog dana borbe protiv trgovine ljudima sastali su se sa zamenikom gradonačelnika Vranja Nenadom Antićem.

U razgovoru o ovoj veoma osetljivoj temi Antić je rekao da lokalna samouprava u potpunosti podržava sve aktivnosti ovog tela i istakao da će Grad nastaviti da pruža podršku projektima i akcijama Lokalne mreže.  

Potpredsednica Mreže Beba Kanački je govorila o planovima i realizovanim akcijama Mreže, koja je u Vranju osnovana 2013. godine, u okviru projekta ,,Lokalne zajednice u borbi protiv trgovine ljudima“.

Sastanku su prisustvovali i gradska većnica Danijela Milosavljević, kao i predstavnici relevantnih ustanova i insititucija u gradu.

Nakon razgovora u centralnoj pešačkoj zoni aktivisti su delili propagandni materijal, čime je nastavljeno obeležavanje Svetskog dana borbe protiv ,,trafikinga”.

Grad Vranje je 2018. godine usvojio Deklaraciju o borbi protiv svih oblika trgovine ljudima i drugi je grad, posle Niša, koji je doneo ovaj važan dokument.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare