UKORI UDVORIČKI KORI UDOVIČKI

BEOGRAD

Izvor: N1, autor teksta: Draža Petrović

“Odreći ću te se preko novina” jeste stara srpska kletva, ali, što je najgore, ima ljudi koji se familije stvarno odriču preko novina.

“Odričem se moga muža Save koji me je napustio i otišao u nepoznatom pravcu. Njegove dugove koje učini ne priznajem…”, glasi jedan od tih oglasa. Ili: “Odričem se moje majke Milanke zato što je sve pare od otpremnine i pare od pokojnog oca dala bratu Mići”.

Ako ovih dana u novinama izađe oglas: “Odričem se svoje sestre Lidije zbog vetroparkova i vetropira. Njene prisluškivane razgovore ne priznajem”, nemojte se čuditi kada se kao potpisnik oglasa pojavi Kori Udovički, minister of public administration and local self-government.

Srbiji nešto lošije ide sa vetroparkovima, ali je najveći proizvođač vetropira u regionu. Jedan od vodećih srpskih vetropira, Aleksandar Vulin, pokrenuo je ovih dana humanitarnu akciju “Ukori udvorički Kori Udovički”.

Aleksandar Vulin, devojačko Udvorički, šampion Zapadnog Balkana u udvoričkoj poeziji, prvi je ukorio Kori zato što je njena sestra Lidija snimljena kako u telefonskom razgovoru žali Bojanu Pajtiću oko korupcije u slučaju vetroparkova. Taj tajni snimak izgleda otprilike ovako:

Lidija Udovički: Ćao Boki! Je l’ znaš ko je Nikola Petrović?

Bojan Pajtić: Znam, kako ne bih znao! Knjaz Crne Gore u periodu 1860—1910. i kralj Crne Gore u periodu 1910—1918. Potiče iz dinastije Petrović-Njegoš…

Lidija: Boki, nešto mi krči veza, ništa te ne razumem, ali dobro… Je l’ znaš da je taj Nikola Petrović tražio dva miliona evra za otvaranje vetroparka?

Bojan: Dva miliona evra! Bože gospode! Ti Crnogorci su neverovatni! Čovek ima 175 godina i traži mito! Ne mogu da verujem… Kakva je to poruka mladima!?

Lidija: Ti znaš da je on Vučićev kum!?

Bojan: Vučićev kum!? A sad je meni jasno zašto je Milo onako dobar sa Vučićem!

Lidija: Koji Milo?

Bojan Pajtić: Pa Đukanović…

Lidija: Je l’ to onaj debeli što kreči zgrade organizatora igara na sreću?

Bojan: Ma nije! To je onaj drugi… Knjaz Crne Gore u periodu 1987 – 1997. i kralj Crne Gore u periodu 1998 – 2015.

Lidija: Bože, pa tu je verovatno umešana i crnogorska mafija…

Bojan: I ja sam zapanjen! Stvarno ću da pokupim prnje i pobegnem iz ove zemlje!

Lidija: Ali Boki, pa ti si lider opozicije…Trebalo bi da od ovoga napraviš aferu!

Bojan: Znam Liki, ali ove devojke iz informativne službe DS su na kolektivnom godišnjem odmoru, ja sam trenutno na moru, a nisam smeo da ostavim ključeve od stranke Borku, jer on nije normalan… Kako da napravim aferu?

Lidija: Opet mi krči veza… Da nas možda ne prisluškuju?

Bojan: Ma jok, nego su to ove telefonske centrale iz doba Nikole Petrovića Prvog!

I tako je, otprilike, to bilo.

Kada je celu priču objavio sajt Teleprompter, Aleksandar Vulin je otkrio neverovatnu koincidenciju: “Eureka! Ne znam da l’ ste primetili i ova Lidija i ova Kori imaju isto prezime. Mora da im je predak bila neka udovica. Otud Udovički!”

Mada Vulinu u celoj toj priči nikako nije bilo jasno ko bi dao dva miliona evra mita za otvaranje parka u kome duva vetar.

-Po parkovima je najlepše šetati kad ne duva vetar. Ja ne znam koji će nam moj parkovi gde po ceo dan duva! To je bacanje para i dokaz da Lidija Udovički laže – izjavio je Aleksandar Vulin, devojačko Udvorički.

I pozvao Kori Udovički da se odrekne sestre Lidije: “Ne razumem svog prijatelja Vučića kako može da trpi Kori Udovički u vladi, kada iz njene porodice dolaze ovakvi napadi na vladu u suštini, na sve nas. Praktično, optužuju Vučića, ali on ima snage da sedi na sednici vlade i da ne traži njenu ostavku”, primetio je Vulin za Pink, udvorički.

Onda je u međuvremenu saznao da je u celu aferu umešan i Rade Šerbedžija.

-Baš sam nešto istraživao sa Draganom J. Vučićevićem: je l’ ste vi znali da je Šerbedžija oženjen Lenkom Udovički, koja je sestra ove dve! – uzviknuo je pobedonosno.

-Pozivam Radeta Šerebedžiju da se javno odrekne žene Lenke, svastike Kori i svastike Lidije, iz čije porodice dolaze ovakvi napadi na vladu u suštini, na sve nas. Praktično, optužuju Vučića, ali on ima snage da sedi svako veče pred televizorom i gleda Radeta Šerbedžiju na javnom servisu Srbije u ulozi četničkog majora Barca u “Užičkoj republici”! – rekao je Vulin.

-Ne samo to, pozivam Udruženje dramskih umetnika, ekipu filma “Nemoguća misija 2”, ceo Holivud, Metro Goldvin Majer, Toma Kruza, Bred Pita i Anđelinu Džoli da se javno odreknu Radeta Šerbedžije iz čije porodice dolaze ovakvi napadi na vladu u suštini, na sve nas – podvukao je Vulin.

-Pozivam i Udruženje obolelih od variole vere da se javno odreknu Radeta Šerbedžije, koji je jedan retkih koji je preživeo variolu veru, ali iz njegove porodice dolaze ovakvi napadi na vladu u suštini, na sve nas – naglasio je Vulin.

-Pozivam i gospođu Ines… – nastavio je Vulin da poziva sve činioce – od Metro Goldvin Majera do “Ne daj se Ines”, da se ograde od Radeta Šerbedžije, koji nije ni slutio koliko se zajebao kada se svojevremeno zacopao u Lenku Udovički, rođenu sestru Kori Udovički, koja je rođena sestra Lidije Udovički, a koja ima broj telefona Bojana Pajtića.

Vulinu se priključilo Udružene vetropira Srbije: Ivica Dačić, Zoran Babić & ostali, te ako Kori Udovički u roku od nekoliko dana ne da oglas: “Odričem se svoje sestre Lidije, zeta Radeta i ostale mnogobrojne rodbine, zbog nastavka reformi” – nije isključeno da završi na Golom otoku, jer se još samo u vreme tog simaptičnog logora tražilo od sestara da se odreknu braće, od braće da se odreknu sestara i od zetova da se odreknu svastike.

Srbija, istina, nema more, ali ima kod Grocke jedno ostrvo na Dunavu koje alasi zovu Goli Đoka, i koje bi, bar po imenu, bilo idealno da postane Goli otok Vučićeve Srbije. Prvi upravnik Golog Đoke mogao bi da bude Aleksandar Vulin. Možete već zamisliti vizit kartu: “Aleksandar Vulin, upravnik Golog Đoke”.

Premijer Vučić je, istina, podržao Kori Udovički u reformama, ali je nije podržao oko okolnosti da je za sestru izabrala baš Lidiju Udovički, od tolikih sestara na ovom svetu. On je zatražio da se afera razjasni, iako je svima jasno da Vučić nikada u životu nikoga nije prisluškivao.

Osim jednom.

Ko se još seća Šešeljeve izjave Našim novinama po povratku iz Haga novembra prošle godine: “Vučić mi je u Hag donosio prisluškivane telefonske razgovore Tomislava Nikolića i Borisa Tadića. Vučić je tada bio kupio neki aparat koji je koštao 35.000 evra, s kojim je mogao sve da nas prisluškuje. I onda on snimi te razgovore, stavi na papir, donese meni”.

Srećom, od Vučića niko neće tražiti da se odrekne Šešelja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare