CVETANOVIĆ ČLAN ZAJEDNIČKOG KONSULTATIVNOG ODBORA SA KOMITETOM REGIONA EU

LESKOVAC
Gradonačelnik  Leskovca  Goran Cvetanović  prisustvovao je danas u Beogradu  prvom  sastanku srpskog dela Zajedničkog konsultativnog odbora sa Komitetom regiona EU., saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.
“Na ovu važnu funkciju Cvetanović je postavljen 2014. godine odlukom Vlade Republike Srbije.  Zajednički   konsultativni odbor  (ZKO) se formira pri Komitetu  regiona EU. Odbor se formira za svaku zemlju kandidata posebno, a čine ga predstavnici zemlje, kandidata za članstvo u EU , iz reda članova  koji mogu efikasno da zastupaju interese lokalnih i regionalnih vlasti  s jedne strane i članovi nekih od zemalja Evropske unije s druge.
Članstvo Cvetanovića u ovom odboru je velika čast za grad Leskovac, jer srpski deo ovog tela ima samo 7 članova iz Srbije.S obzirom na to da u Srbiji ima 174  opština i gradova , a gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović se našao medju sedmoro odabranih, učinjena je velika čast za naš  grad, a velika odgovornost za Cvetanovića lično.
Na današnjoj sednici održanoj u Beogradu,   Dejan Jovanović iz Niša,  izabran je za kopredsedavajućeg srpskog dela Zajedničkog konsultativnog odbora sa Komitetom regiona EU”, dodaje se u saopštenju.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare