Ukoliko je predsedniku, premijeru, ministru u redu da naši radnici budu “moderni robovi, neka nam to i jasno kažu

LESKOVAC

“Vučić, Vučević i ministar rada Nemanja Starović direktno su odgovorni što se i nakon 19 dana grčevite borbe radnika na preko 40 stepeni za elementarne stvari poput toplog obroka, higijene u toaletima i kažnjavanja zbog samo 1 dana bolovanja, uslovi radnika u fabrici Jura nisu poboljšali” izjavila je Jelena Spirić, narodna poslanica Stranke slobode i pravde.

Spirić dalje navodi da je zbog toga postavila poslanička pitanja i to:
– Zašto Ministarstvo rada nije reagovalo na kršenja ustavnih i zakonskih prava zaposlenih, od strane menadžmenta fabrike Yura, koje je utvrdio Inspektorat rada? Zašto je prećutalo protivzakonit prijem novih radnika na radna mesta onih koji su pristupili štrajku, u cilju zastrašivanja  i ucenjivanja, zarad prekida štrajka?
– Zašto Ministarstvo rada nije, po dogovoru sa sastanka radnika i poslovodstva fabrike “Yura”, nije ispunilo obećanje da 20.07.2024. godine u 14h u Leskovac održi zakazani sastanak na kome je poslovodstvo trebalo da iznese korekcije na štrajkače zahteve radnika Jure? 

Spirić je upitala i da li Ministarstvo  za rad, premijer, predsednik i predsednica Narodne skupštine podržavaju i zalažu se za tzv “kažnjeničke bonuse”, radnicima sa minimalnom platom u fabrikama na teritoriji Srbije. Da li su predstavnici Ministarstava za rad  slagali predstavnike Sindikata i izneverili radnike neispunjenim obećanjem da će se bar deo zahteva prihvatiti na pregovorima, kojima na kraju nisu ni prisustvovali.

“Ako je predsedniku Vučiću, premijeru Vučeviću i predsednici Skupštine Ane Brnabić u redu da naši radnici budu moderni robovi onda neka nam i to jasno kažu” zaključila je Spirić, navodi se u saopštenju. (SSP)

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Yura potrcala u Srbiju
Yura potrcala u Srbiju
25 dana pre

Bolje pozovite Danilka, umesto sto siri zastave i trosi nas novac za obezbedjivanje u privatne fudbalske posete, pa gradonacelnikove sinove, pa Oliverku da porade malo u Yuru. Sa menadzerske ekonomske diplome da daju strucan doprinos pa da Yura zaposli jos iljadu radnika zbog sposobni SNS kadrovi.
Cula Yura da u Srbiji svi politicari kradu, da im deca ne rade nista, da zene kupuju diplome i biraju pozicije gde njihovo raskosno neznanje nece doci do izrazaja. Samo ko je gulio 30 godine u fabriku ili neku konkretnu struku ima pravo da brani Yuru. Yura je cula kakav je javasluk u Srbiji pa dosli da se pridruze.
A od strajka, ako povecaju plate, onda ima efekta.