Uklonjeni grafiti sa pešačkog mosta u Tvrđavi

NIŠ

Radovi na postavljanju novog drvenog mosta u Tvđavi privode se kraju i most će uskoro biti predat građanima na korišćenje. Uklonjeni su i grafiti koji su osvanuli na drvenoj konstrukciji mosta samo dva dana nakonšto je počelo njegovo montiranje.

 „To što su vandali išarali novi pešački most u Tvrđavi nas nije zaustavilo! Očistili smo grafite, završavamo radove na njegovom postavljanju i uskoro ćemo svi moći da koristimo most koji spaja Tvrđavu sa Gradskim poljem. Nastavljamo da se borimo za to da svaki deo našeg grada bude uređeniji“, kaže Sotirovski.

                         Krejem prošle godine uklonjen je stari drveni most koji je povezivao Nišku tvrđavu sa Gradskim poljem, a koji je zbog oštećenja predstavljao opasnost za građane koji su ga koristili, pre svega su to bili srednjoškolci i studenti sa tehničkih fakulteta na Gradskom polju, zaposleni u Naučno-tehnološkom parku, ali su most koristili i građani kao i turisti koji su obilazili Tvrđavu.

                „ Stari most smo uklonili jer je bio nebezbedan, a i novi pešački most je izrađen od drveta, prema preporuci Zavoda za zaštitu spomenika“, izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                  Ugovorom čiji je potpisnik Direkcija za izgradnju predviđeno je izdvajanje iz budžeta 9,4 miliona dinara. Novi most nije pravljen na licu mesta, već je unapred napravljen u fabrici.

                  Elementi za novi most su napravljeni u fabrici i sada su monirani. Montažu krećemo danas i narednih dva do tri dana most će biti montiran. Projekat je uradio Graševinski fakultet.

                  „Prethodni most je sagrađen 1981. godine, a ovaj most će, nadam se, doživeti duži životni vek nego prethodni, s obzirom na to da se radi o modernom mostu, koji je zahtevao sam proces proizvodnje u fabrici“, poručio je v. d. direktora Direkcije za izgradnju grada Zoran Prokić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare