UKC Niš  bogatiji za još 13 lekata i 11 medicinskih sestara-tehničara

NIŠ

Mladi lekari, koji su od juče i zvanično deo tima UKC Niš su dr Hristina Jovanović, dr Kristina Ilić, dr Vuk Pejčić, dr Marko Vučić, dr Miloš Stepanović, dr Lazar Kostić, dr Radomir Stanković, dr Stefana Kostov, dr Katarina Nikolić, dr Uroš Ristić, dr Vukota Radovanović, dr Danica Mihajlović i dr Marija Mitić. Oni su postali deo tima lekara UKC Niš u  okviru „Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo još 2018. godine, objavio je UKC Niš na svom zvaničnom sajtu.

Svečano su uručeni ugovori i najboljim niškim, svršenim srednjoškolcima medicinarima, Mariji Denić, Mileni Živadinović, Danijeli Stevanović, Mileni Mladenović, Anđeli Tanić, Mini Stefanović, Aleksandri Vukadinović, Mariji Šakoti, Jeleni Milunović, Eleonori Cvetković i Jeleni Nešić.

                                 Stalno zaposlenje odmah nakon završenih studija je, prema rečima novozaposlenih lekara i sestara, prilika za stručno usavršavanje i profesionalno napredovanje kroz besplatnu specijalizaciju i doktorske studije, ali i najbolji dokaz da država zna da ceni rad, trud i zalaganje.

                                 Novoprimljeni lekari, radiće na devet različitih Klinika niškog UKC-a, dok će medicinske sestre i tehničari, biti raspoređeni u skladu sa kadrovskim planom i potrebama.

                               U okviru „Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola“ koji je Ministarstvo zdravlja pokrenulo 2018. godine, u zdravstvenim ustanovama u Srbiji , zaključno sa ovom akcijom, u niškom Univerzitetskom kliničkom centru, do sada je ukupno zaposleno 140 lekara i 111 medicinskih sestara- tehničara.

                               Ugovore o stalnom zaposlenju dobilo je ovog puta  100 najboljih diplomaca državnih medicinskih fakulteta. Osim njih, ugovore o radu na neodređeno vreme, dobilo je i još 100 najuspešnijih svršenih diplomaca srednjih medicinskih škola, budućih medicinskih sestara i tehničara,navodi se u tekstu.

                             „Još jedan dokaz da država Srbija brine o mladim naučnicima i čini sve, da oni zahvaljujući svom radu i zalaganju budu najbolje sagledani, ostanu u zemlji i budu na usluzi svim građanima, upravo je današnja svečana ceremonija, zahvaljujući kojoj je UKC Niš, deveti put zaredom, dobio pojačanje u svojim redovima lekara, njih 13, koji će zajedno sa starijim kolegama, zbrinjavati više od dva i po miliona pacijanata, koji gravitiraju ka najvećoj zdravstvenoj ustanovi tercijarnog tipa na jugu Srbije, niškom Univerzitetskom kliničkom centru“, stoji dalje u tekstu. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare