Uhapšeno troje zaposlenih u Elektroprivredi Srbije Niš

NIŠ

Pripadnici Ministrstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su troje zaposlenih u  javnom   preduzeću „Elektroprivreda Srbije“ EDB Niš, zbog postojnja osnova sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja u pokušaju i falsifikovanje službene isprave.

Uhapšeni su M.P. (1982), M.S. (1984) i K.Š. (1980).

Postoje osnovi sumnje da je M.P., kao rukovodilac službe za kontrolu mernih mesta,  iskorišćavanjem svog službenog položaja, kao direktno pretpostavljeni, osumnjičenoj službenicima K.Š prvo naložio, a zatim i diktirao da u službene spise, „čitačke kartone“ od januara 2017. godine, upisuje neistinite podatke o količini utrošene električne energije u kilovat-časovima za mesec decembar 2016. godine, za 163 brojila u domaćinstvima.

Sumnja se da je osumnjičenom M.P. u tome, prema prethodnom dogovoru, pomogao i osumnjičeni službenik M.S. koji je K.Š. takođe diktirao neistinite podatke o stanju brojila koje je ona upisivala u „čitačke kartone“.

Postoje osnovi sumnje da je tako sačinjene „ čitačke kartone“ osumnjičeni M.P. dalje predao službi za obračun i naplatu utrošene električne energije, sa uvećanom potrošnjom za 1.123.675 kilovat časova, a sve u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, od najmanje 5.093.301 dinara pravnom licu EPS Distribucija“ DOO Beograd ogranak „Elektrodistribucija Niš“.

Na taj način korisnicima električne energije, osumnjičeni M.P. naneo bi štetu u navedenom iznosu, a namera mu je, kao se sumnja, bila da prikaže povoljnije  rezultate poslovanja javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“ EDB Niš za poslovnu 2016. godinu, od stvarno ostvarenih  – stoji u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (br.474/17 )

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare