UHAPŠENO JEDANAEST ZAPOSLENIH NA TEHNIČKOM PREGLEDU

NIŠ
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, uz saglasnost Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su jedanaest zaposlenih u D.O.O. ”M Auto” Niš – D. K. (1969), P. J. (1966), D. S. (1982), N. C. (1977), G. S. (1965) i I. M. (1983) iz Niša, S. D. (1972) iz okoline Niša, D. J. (1977) iz okoline Prokuplja, M. G. (1954) iz Vlasotinca, kao i D. P. (1982) i I. Đ. (1979) iz okoline Gadžinog Hana, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje isprave.

Sumnja se da je D. K. u toku 2014. godine i 2015. godine, organizovao rad devet tehničkih pregleda na teritoriji Niša, Vlasotinca, Prokuplja i Gadžinog Hana i usluge vršenja tehničkih pregleda vozila naplaćivao u iznosu od 800 do 2.500 dinara. Postoje osnovi sumnje da je on naredio zaposlenima koji vrše tehnički pregled vozila, da usluge u poslovnim knjigama evidentiraju po nižim cenama u iznosu od 30 ili 60 dinara, a razliku u ceni lično predaju, čime je protivpravno prisvojio novac u iznosu od oko 16 miliona dinara.

Takođe, sumnja se da je P. J., u svojstvu odgovornog lica navedenog preduzeća, po prethodnom dogovoru, pomagao D. K. u organizovanju rada tehničkih pregleda, dok je D. S. prikupljala novac iz svih devet tehničkih pregleda i razliku u ceni predavala D. K. i P. J., bez evidentiranja kroz poslovne knjige.

Postoje osnovi sumnje da su N. C., S. D., D. J., M. G., G. S., D. P., I. M. i I. Đ. u svojim ograncima preduzeća D.O.O. ”M Auto” Niš, usluge naplaćivali po regularnim cenama, a evidentirali ih po nižim cenama i razliku predavali D. K. i P. J.

Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu. Policija nastavlja kontrolu poslovanja navedenog preduzeća, kao i kontrolu izdavanja polise osiguranja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare