UHAPŠENI ZBOG TRANSPORTA AZILANATA

VRANJE

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju po ovlašćenju vršioca funkcije tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu odredili su zadržavanje do 48 sati za 13 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su od 15. aprila do 23. maja ove godine organizovale u više navrata tranzit 88 ilegalnih migranata, državljana Avganistana, Sirije i Konga, koji su na nezakonit način prešli makedonsko-srpsku granicu.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Vranju odredio je pritvor do 30 dana H.S. (1997), M.R. (1995), F.Š. (1992) iz okoline Preševa, D.S. (1988), N.T. (1991), D.I. (1955) iz Vranja, M.M. (1990), I.S. (1989) iz okoline Vranja.

 

Osumnjičenima D.I., N.T. i D.S. na teret se stavlja i da su počinili krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprave, dok se D.S. tereti i za krivično delo falsifikovanje isprave.

 

Od osumnjičenih je privremeno oduzeto sedam motornih vozila kojima su prevoženi migranti. Kod pet vozila registarske tablice su bile falsifikovane,  a u jednom slučaju brojevi motora i šasije na vozilu su bili faslifikovani.

 

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Vranju dvojicu osumnjičenih pustio je  da se brane sa slobode, dok je zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu, nakon priovođenja, trojicu osumnjičenih pustio da se brane sa slobode.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare