Uhapšena profesorka Visoke poslovne škole zbog uzimanja mita

NIŠ-LESKOVAC

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Višem javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanja mita i pet osoba zbog davanja mita.

Uhapšena je M. A. (1972) redovni profesor na Akademiji strukovnih studija „Južna Srbija“ u Leskovcu i pet studenata ove Akademije.

Kako se sumnja M. A. je od osumnjičenih studenata primila 30.000 dinara tako što im je omogućila da polože ispit prepisivanjem. Ona je studentima davala blanko radove, koji bi oni popunjavali prepisvanjem i te radove ocenjivala, dok je njihove originalne uništavala.

Za polaganje ispita na ovaj način osumnjičeni studenti su profesorki davali novac od 5.000 do 10.000 hiljada dinara, u zavisnoti od ocene.

Osumnjičenoj M. A. je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana, dok je protiv pet studenata podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Kako JUGpress saznaje u pitanju je profesorka iz Niša koja je zaposlena na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Leskovcu.

Prati
Obavesti me o
guest

16 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Micky Mouse
Micky Mouse
1 godina pre

Možda nije pitanje za ovde, ali molim redakciju da objavi moje pitanje da li radi i Akademija za medicinske sestre za Nemačku u Bobište?

Zažuljenko
Zažuljenko
1 godina pre

Primetno je opasno uznemirenje i navalica sns botova baš ispod ove vesti.
Zašto baš ispod ove?
Zato što većina botova poseduje upravo ovakve bezvredne papire koje nazivaju doplomama sa ove ili sličnih “akademija”, ili su botovi trenutno matori studenti koji za nekoliko meseci “diplomiraju na akademiji”.
Alo, botine, uzbudili ste se sad, kad je mečka počela samo da se diskretno njiše, a šta li će tek biti kada zaigra čoček pred vašim kućama?
Zapita li se to ponekad vaš “akademski južna Srbija um?
Ipak, mislim “neste dovoljno školuvali” da bi se preispitali i da razmišljate o uzrocima i posledicama.

Student
Student
1 godina pre

U Srbiji nema privilegovanih, drzava danas ostro kaznjava kriminalce i prekrsioce zakona, sramota je da ova gospodja urusava ugled jedne visokoskolske ustanove koja je novoformirana i koja moze se slobodno reci ima dosta kvalitetnih smerova, a pre svega je drzavna ustanova.

Micky Mouse
Micky Mouse
1 godina pre
Odgovori  Student

To neko da Vam pogleda na Vašim partijskim kružocima.

Nenad
Nenad
1 godina pre
Odgovori  Micky Mouse

Nemaju oni koje da pričaju tamo. Na njihovi partijski kruźoci im se uglavnom dere onaj bizgov i preti im.

Gagi
Gagi
1 godina pre
Odgovori  Student

Sramota da je tebe što si upisao fakultet na kom ne mora da se uči, nego se ovako prolazi, sa parama ili preko poznanstva.

SAVREMENO DOBA
SAVREMENO DOBA
1 godina pre

Ako je ovo savremeno i napredno kako bi izgledalo suprotno od toga? Moj um nije toliko “napredan” da zamisli!

Mita
Mita
1 godina pre

Akademija je buducnost, to je nesto najsavremenije u visokom skolstvu sto upravo poseduju i mnoge zemlje Evropske unije i sveta. A kroz jednu profesorku i njeno bahacanje ne treba stavljati pod noge mnoge druge koji casno rade svoj posao.

komunalna radi selektivno
komunalna radi selektivno
1 godina pre
Odgovori  Mita

to sto ti zoves akademija nema nikakvu buducnost,tamo se nikad nije cenilo znanj nego poznavanje .Leskovac je mali grad i svi dobro znamo profesorski kadar tamo i cudi me sto ih nisu sve pohapsili.Svi oni pisu knjige i ako nisi kupio i ucio iz njegovu znas kad ce polozis ispit,jos ti je potpise da mu neuvalis onu sto si uzeo od drugara

Micky Mouse
Micky Mouse
1 godina pre
Odgovori  Mita

Ako se frizerska radnja zove “Akademija Panjković” onda se slažem da se i ovo u Rupe zove Akademija :)))))

Pertackibot
Pertackibot
1 godina pre
Odgovori  Micky Mouse

Tačno, jer Panjković je frizerski znalac,umetnik svog zanata, doduše na koki, ali je faca, znalac i erudita za botove.
Ajde bre razlaz, mrš!
Šta ste se zakačili za Ljiljin portal, idite si na onaj što je Mesko platio iz naših džepova. Bando jedna antinarodna, neprijatelji države i naroda!

Zažuljenko
Zažuljenko
1 godina pre
Odgovori  Mita

Mito, samo ti “uči” tamo na Akademiju Rupe, i nemoj, molim te nikome da je preporuĉujeś i da nam kvariś decu. Mnogi mladi ljudi hoċe u svom životu mnogo viśe od Rupljanske Akademije. Pa eto i tvoj śef Mesko. Usavršavso se na Kejmbrič, Hejstimngs…a ti u Rupe.
Bruka…

Bogdan
Bogdan
1 godina pre

Akademija je ponos grada, mnoga deca koja zavrse su dobri i vredni ljudi. Ovo je buducnost. A u svakom zitu ima kukolja,pa hapse i na drugim fakultetima,pa necemo zbog pojedinca da ljagamo ugled jedne moderne visokoskolske jedinice. Koliko znam ova uhapsena je iz Niša.

Goran
Goran
1 godina pre

Svako ko krsi zakon mora da odgovara, ovo su pojedinacni slucajevi. Inace radi se o jednoj uglednoj visokoskolskoj ustanovi sa savremenim i akreditovanim studijskim programima, mozda modernijim i savremenijim od nekih fakulteta.

Bolesnici
Bolesnici
1 godina pre

Šta si studirao? Južnu Srbiju u Leskovcu ? Tek će Srbija da plače, ovo je tek početak zaraze neukim ljudima!

Zažuljenko
Zažuljenko
1 godina pre
Odgovori  Bolesnici

Ili “Imam još samo 3 ispita na Akademiju Južna Srbija u Leskovac. Posle ću nešto da radim u stranku i Opštinu”
Za plakanje, u pravu ste. Bolesna vlast je stvorila bolesni mehanizam koji privilegovane idote proizvodi kao na proizvodnoj traci. Zato mi građani plaćamo nesposobne mulce, psolovne anonimuse, kao direktore javnih preduzeća, kao šefove uprava, službenike…Neka se ne uvrede oni retki koji ne pripadaju toj kategoriji a Mulci su im pretpostavljeni.