Dragan Vidojković dobitnik priznanja “Petar Lalović” ovogodišnjeg Vrmdža festa

NIŠ 

  Niški novinar, filmski i TV stvaralac, osnivač Medijske ekološke mreže Srbije EKOpolis, Dragan V.Vidojković, ovogodišnji je dobitnik Priznanja za naročit doprinos podizanju ekološke svesti na filmu „Petar Lalović“ , Festivala turističkog i ekološkog dokumentarnog filma „Vrmdža fest ”.

                         Odlukom festivalskog žirija, ovo prestižno priznanje biće dodeljeno, u selu Vrmdža,  Vidojkoviću za njegov sveokupni filmski i medijski doprinos razvoju ekološke svesti, formiranjem aktivnog odnosa lokalnog stanovništva-posebno dece i omladine u zaštiti životne sredine u Srbiji i regionu.

                  Ovogodišnji peti po redu Internacionalni festival turističkog  i ekološkog filma, biće održan 24. jula u  selu Vrmdža u organizaciji Lokalne akcione grupe „Rtanj“ a partneri su udruženje „Forum Artistikum“ iz Niša i Mesna zajednica Vrmdža, uz logističku podršku opštine Sokobanja.

                              Početkom novog milenijuma, sa grupom novinara Dragan Vidojković je osnovao Medijsku ekološku mrežu Srbije EKOpolis koja već dve decenije promoviše ideju o «zelenim gradovima“ kroz obrazovanje i informisanje javnosti, promoviše dostignuća lokalne strategije održivog razvoja, doprinosi jačanju regionalne saradnje (Eurobalkans) u duhu Arhuske konvencije.

                     Kroz TV serijal „EKOPOLIS“ realizovano je više od 450 tv emisija o ekologiji. Vidojković je autor i urednik ove produkcije. U okviru aktivnosti regionalne saradnje Vidojković je pokrenuo (od 2003) i usvojstvu umetničkog direktora, petnaest godina, organizovao Međunarodnu smotru ekološkog i arheološkog filma EKOPOLISfest. Bio je Koordinator nacionalnih aktivnosti svetskih ekoloških kampanja Očistimo svet, Milion stabala za Srbiju, kao i organizator multimedijalnih manifestacija, festivala-sajmova. Autor je dokumentarnih filmova i promotivnih spotova. Učestvovao je na 20 umetničkih naseobina, samostalno izlagao pet puta. Organizator je oko 70 izložbi fotografija i promocija filmskih ostvarenja domaćih i inostranih autora.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare