Uhapšena organizovan a grupa krijumčara ljudi

BEOGRAD

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon višemesečne istrage usmerene na otkrivanje krivičnih dela u vezi sa krijumčarenjem ljudi, uhapsili su u Beogradu organizatora i članove organizovane kriminalne grupe, koja je tokom novembra i decembra 2016. godine omogućila tranzit od blizine državne granice Srbije sa Bugarskom i smeštaj na teritoriji Beograda za preko 250 ilegalnih migranata, saopšteno je danas.

Uhapšeni su organizator kriminalne grupe Ž.J. (1981) i članovi B.A. (1978), Z.I. (1977), Ž.B. (1984), D.D. (1983), A.R. (1992), F.V. (1988), V.S. (1976), A.I. (1983), D.J. (1994), S.S. (1998) i D.M. (1990).

Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa ilegalne migrante, koji su na nedozvoljen način ušli na teritoriju Srbije iz pravca Bugarske, pronalazila preko jedne osobe sa područja Bugarske. Nakon toga, grupa je organizovala njihov prihvat u blizini državne granice Srbije sa Bugarskom, tranzit preko teritorije Srbije i privremeni smeštaj na području Beograda, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama Evropske unije.

Za tranzit ilegalnih migranata članovi organizovane kriminalne grupe uzimali su 250 evra po migrantu, kao i novčanu naknadu za obezbeđivanje njihovog smeštaja u Beogradu.

Svi osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare