Uhapšen član Gradskog veća

 

NIŠ

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Osnovnim i Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su funkcionera gradskog veća  tog grada B.K. (1990), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem.

Sumnja se da je B.K., tokom 2017. godine, koristeći svoj položaj, uticao na zaposlenog u Službi za zajedničke poslove Gradske uprave grada Niša da, tokom sprovođenja postupka javne nabavke za usluge čišćenja zgrada, portira i fizičkih radnika izmeni uslove u pogledu utvrđenih standarda, kako bi obezbedio povoljnije uslove za jednog od ponuđača, navodi niška policija.

Takođe se sumnja da je B.K., u septembru ove godine, uticao i na zaposlenog u Sekretarijatu za omladinu i sport grada Niša, da opredeljena sredstva iz budžeta grada, u iznosu od 1.000.000 dinara, namenjena za podsticaj razvoja sporta u jednom niškom Omladinskom košarkaškom klubu, tom klubu isplati preko reda, što je on i učinio.

Postoje osnovi sumnje da je nakon toga odgovorno lice tog omladinskog košarkaškog kluba, ugovorom o pozajmici, 890.000,00 prenelo na jedan rukometni klub iz Niša, iako mu je bila ili mogla biti poznata činjenica da je taj rukometni klub u neprekidnoj blokadi računa od kraja 2014.godine.

Osumnjičenom B.K. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, dok će protiv još trojice osumnjičenih biti podnete krivične prijave u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba sa javnom nabavkom, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare