Udruženje penzionera skuplja potpise za besplatan prevoz

LESKOVAC

U Udruženju penzionera Leskovac u toku je akcija prikupljanja potpisa kojom se od lokalne samouprave traži da se penzionerima omogući besplatan gradski i prigradski prevoz na teritoriji Leskovca.

Bratislav Zdravković, predsednik udruženja, kaže za JUGpress da ovaj problem pokušava da reši godinama unazad.

„Bukvalno na svakom našem sastanku neko od naših penzionera iznova pokreće ovu temu. Znamo da besplatan prevoz imaju penzioneri u Beogradu, Jagodini, Loznici, Nišu, Medveđi… Verujemo da je to moguće da se uradi i u Leskovcu i zato smo se odlučili za ovaj korak. Nakon priikupljenih potpisa peticiju ćemo proslediti lokalnoj samoupravi na razmatranje. Mi imamo više predloga kako da se to reši, npr. jedan je besplatan prevoz za one koji su stariji od 70 godina, a do te granice popust od 50%. Inače, leskovački penzioneri imaju jedan od najnižih proseka u Srbiji i smatramo da bi ovo bio značajna pomoće lokalne samouprave u socijalnom pogledu. Naša teritorija je veoma razuđena, tako da su penzioneri prinuđeni da često koriste autobuski prevoz kako bi došli do lekara ili apoteke…“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Herto
Herto
4 godine pre

nema besplatnog prevoza(ručka, struje itd), već je predlog da neko drugi plati a ne onaj koji koristi uslugu..kad recimo Grad treba da plati, a budžet mu je isti, on treba nekom da uzme da bi dao za prevoz penzionera.. da ne budem pogrešno shvaćem, nisam protiv( ni za) samo kažem kako to funkcioniše..dakle, ovaj predlog o besplatnom prevozu treb da sadrži i predlog od koga treba da se uzme(ili kome treba da se umanji) da bi se platio prevoz: od pomoći porodiljama? od sportskih udruženja? možda da se smanje plate u lokalnoj samoupravi? od sredstava za kulturu? za medije?..od koga? Dajte predlog kome da se smanji da bi se platio prevoz za penzionere pa da razgovaramo..dakle, prevoz nije “besplatan” nego subvencioniran, plaćen našim parama od strane države(Grada).

Dusan
Dusan
1 godina pre
Odgovori  Herto

Pre ces ti da nam obezbedis besplatan odlazak na onaj svet no sto ces nam obezbediti besplatan prevoz