UDRUŽENjE OBOLELIH OD RAKA „HRAST“ DOBILO PROSTORIJE

LESKOVAC

Udruženje penzionera grada Leskovca prepoznavši potrebe i kao pravi prijatelji na delu, dali su svoje prostorije na korišćenje i pomogli da Udruženja obolelih od raka „Hrast“ na taj način dobije svoje prostorije.
Predsednica udruzenja „Hrast“ Zorica Menković kaže da je to normalno, jer u Udruženju penzionera postoji „Klub prijateljstva“ sa predsednicom Mirom Dobrenović, sa kojom imaju pravu prijateljsku i sjajnu saradnju.
Udruženje „Hrast“ postoji pet godina i svoj dosadašnji rad vezuje za Odelenje onkologije Opšte bolnice Leskovac, čiji se rad stalno prepliće, što je nužno i neophodno, kako bi se pacijentima obolelim od ove opake bolesti pružila podrška i omogućilo izlečenje, ali i rehabilitacija nakon terapije. Ujedino, šalje se poruka i onim koji nisu oboleli kako da sačuvaju svoje zdravlje, kako da preveniraju bolest i zašto ne smeju da odbace one koji su se susreli sa ovom dijagnozom.
Na svečanosti povodom otvaranja održana je i prodajna izložbe sekcije „Vredne ruke“, rukotvorina koje su izradili oboleli od raka na radionicama, zatim revije modernih frizura učenika Hemijsko-tehnološke škole (učenica i pacijenata), kao i posluženje zdrave hrane „ Srculence“. Podeljene su i zahvalnice zaslužnim za uspešnu saradnju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare