Udruženje mladih “Naš svet, naša pravila” poziva sve mlade da izađu na izbore

VRANJE

Udruženje mladih “Naš svet, naša pravila” poziva sve mlade ljude da izađu na predstojeće izbore 17. decembra i glasaju po sopstvenoj savesti.

Za mlade ljude se konstantno govori da su većina među izbornim apstinentima, da su apatični i nezainteresovani kada je u pitanju izborni proces i politička participacija.

Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih Krovne organizacije mladih Srbije kaže da bi 63,51% mladih izašlo na izbore kada bi se oni organizovali naredne nedelje. Takođe, ovaj izveštaj navodi da je na prethodnim izborima izašlo oko 60% mladih.

Sa druge strane, 76,4% mladih smatra da izbori u Srbiji nisu fer i pošteni.

Apelujemo na mlade da su izbori najvažniji demokratski proces u kojem treba da se uključe i da se u mladima nalazi najveća pokretačka snaga društva.

Takođe, želimo da pozovemo mlade koji imaju prebivalište u Vranju, a trenutno rade ili studiraju van našeg grada, da se 17. decembra vrate u svoj rodni grad i glasaju na lokalnim izborima.

Međutim, svesni smo činjenice da veliki broj mladih ne može često sebi da priušti povratnu autobusku kartu do Vranja, tako da, u tom slučaju, pozivamo mlade da promene boravište i iskoriste svoje biračko pravo u gradu u kome studiraju ili rade. Rok za promenu boravišta je 25. novembar, a više informacija o tome kako mogu da promene boravište nalazi se na sajtu Crte.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare