Učenici vlasotinačkih osnovnih škola na prijemu kod predsednika opštine

VLASOTINCE


Vlasotinački predsednik opštine Bratislav Petrović, zajedno sa većnikom Aleksandrom Jovićem zaduženim za osnovno i srednješkolsko obrazovanje, upriličio je prijem za učenike iz dve vlasotinačke osnovne škole ,,Siniša Janić” i ,,8 oktobar”. Ranijih godina praksa je bila da učenici iz obe škole budu primljeni u isto vreme, ali zbog aktuelne pandemije korone virusa, a pre svega iz bezbednosnih razloga ovaj prijem predsednik je obavio posebno sa svakom školom.


U kabinetu predsednika opštine Bratislava Petrovića najpre su se obreli učenici OŠ ,,8 oktobar” na čelu sa prf. Jelenom Đokić i pedagogom Slađanom Todorović.

Petrović je iskazao zadovoljstvo susretu sa učenicima i između ostalog rekao:

  • Veoma mi je drago što ste moji gosti, a sada je povod vašeg dolaska Dečija nedelja, ali želim da vam kažem da uvek možemo da razgovaramo, formalno ili neformalno, ako vi imate pitanja za predsednika opštine ili, generalno za lokalnu samoupravu. Ukoliko ne budem tu ja, biće neko od mojih saradnika ko će vas saslušati. Suština svih naših napora da život učinimo boljim svodi se na to da deci bude bolje. Da vi, jednog dana, kada treba da odlučite gde ćete živeti , imate dovoljno razloga da izaberete da ostanete u svom mestu. I, tako jedan deo uslova stvara sama porodica, ali, jedan ne i baš mali deo, stvara lokalna samouprava. Zato radimo škole, puteve, renoviramo zdravstvene ustanove, gradimo igrališta, rekonstruišemo šetališta i sve ono što je neophodno za život jednog čoveka. Eto, primera radi, rekonstukcija vaše škole se privodi kraju. Uz to trudimo se da obezbedimo radna mesta, kako bi ste vi videli svoju budućnost u rodnom gradu.

  • I, zbog toga je važno da učite, da stičete znanja i veštine koje će vam omogućiti da se uspešno bavite poslom koji želite. Izgovora ima ako želite da ih nađete, međutim, važno je da budete samodisciplinovani, da učite i kad nećete odgovarati, jer to što naučite treba vama, a ne predmetnom nastavniku.

  • Na kraju da kažem i ovo, jer mislim da delim mišljenje vaših roditelja, ako vam kažem, da mislim da mladi danas mnogo vremena provode pored telefona. Voleo bih da imate neki balans u tom smislu, jer kada, vi, budete bili roditelji isto ćete zamerati svojoj deci – istakao je prvi čovek vlasotinačke opštine, Bratsislav Petrović.
    Predstavnici Učeničkog parlamenta OŠ ,,Siniša Janić”došli su pratnji svog direktora Gorana Mitića i Jelene Ilić, pedagoga ove škole a kako su bili su nešto brojni, prijem je obavljen u velikoj sali opštine Vlasotince.
    Zajedničko što se dešavalo na ova dva obavljena prijema, bilo je to što je atmosfera bila veoma prijatna i prisna, gde su učenici želeli da nešto čuju od samog predsednika kako je, on, doživljavao školske dana kao osnovac.
  • Ja sam svakog dana do osnovne škole u Šišavi putovao čitavih sedam kilometara, od Crne Bare gde sam živeo, u jednom pravcu, što znači čitavih 14 kilometara. I, nije mi bilo ni najmanje teško – izneo je ovaj podatak predsednik Petrović.
    Učenici obe škole imali su još puno pitanja za predsednika, a bilo je i razmene poklona sa obe strane u danu obeležavanja Dečije nedelje.

:

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare