Učenici tekstilnog smera dobijaju šansu za posao

VLASOTINCE

Svi učenici završne godine tekstilnog smera u Tehničkoj školi u Vlasotincu dobili su ponudu da, čim uzmu diplome, dodju na obuku u tekstilnu fabriku Manufaktura europea, koja godinama posluje u Vlasotincu, nakon koje će onima koji imaju afiniteta biti ponudjen posao.
„Naš plan je da u naredne tri godine zaposlimo između 40 i 50 radnika, a pošto su nam potrebni edukovani kadrovi, mi smo učenicima završne godine tekstilnog smera u Vlasotincu ponudili da, kad završe školu, dođu kod nas na posao. Prvo ćemo raditi obuku, onda će naši stručni kadrovi proceniti ko ima afiniteta prema kojoj mašini i vrsti posla. Posle probnog rada od pet do sedam dana, nadamo se da ćemo svi biti zadovoljni“, kaže zamenik direktora kompanije Saša Mitrović.

Vlasotince yamen direktora fabrike
„Ova ponuda za nas i naše učenike mnogo znači. Na pomolu je jedna izuzetna saradnja sa kompanijom Manufaktura europea. Mi smo s decom obišli pogon i oni su svima ponudili zaposlenje, čim uznu diplome, kao i onima koji budu završili u naredne tri – četiri godine jer toliko radnika treba da zamene u kompaniji. Deca su vrlo pozitivno odreagovala jer praktično imaju šansu da se odmah zaposle i to u struci, što je danas retkost. Dogovorili smo sa kompanijom i da promenimo praktičnu nastavu, odnosno da deca u našoj radionici budu jedan dan, a drugi dan prakse da provode u Manufakturi europei“, kaže direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević.

Vlasotince direktor tekstilne skole
U fabrici Manufaktura europea trenutno radi 140 radnika koji proizvode žensku i mušku konfekciju. Kompletna proizvodnja izvozi se u Italiju, Francusku, Nemačku, Dansku i druge zemlje.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека