Učenici škole iz Tegošnice posetili Vlasotince

VLASOTINCE

     Povodom obeležavanja Evropskog dana jezika, učenici OŠ „Vuk Karadžić“ iz Tegošnice, posetili su biblioteku „Desanka Maksimović“ u Vlasotincu.

U pratnji nastavnice srpskog jezika i književnosti Marije Tasić i nastavnika istorije Aleksandra Jovanovića, đaci su imali priliku da se upoznaju sa bogatom literaturom koja se čuva u prostorijama biblioteke. Na veliko zadovoljstvo prisutnih, bilo je vidno da interesovanje učenika za lepu pisanu reč i dalje postoji.

     – Drago mi je što su učenici imali priliku da se upoznaju sa svim onim što čini našu biblioteku i što smo Evropski dan jezika obeležili baš na ovaj način. Veliku zahvalost dugujemo direktoru škole Radovanu Petroviću, koji nam je pomogao da ovu lepu zamisao realizujemo – rekla nam je nastavnica Marija Tasić.

        Posetu Vlasotincu učenici su iskoristili da posete i Zavičajni muzej u Vlasotincu. Nakon iscrpne priče kustosa muzeja, koju je upotpunila priča nastavnika Aleksandra Jovanovića  dobrog  poznavaoca srpske istorije i tradicije, učenici nisu mogli da sakriju oduševljenje.

     – Trudićemo se i dalje da znanje naših učenika obogaćujemo na ovaj način, jer deca najlakše uče kroz druženje, igru i avanture – rekli su nam Marija Tasić i Aleksandar Jovanović nastavnici iz OŠ ,,Vuk Karadžić” iz Tegošnice.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x