Mladi Vranjanac prvi na BIOS olimpijadi u Sankt Peterburgu

VRANJE

Maturant Gimnazije „Bora Stanković u Vranju, Vukašin Trajković osvojio je prvo mesto na BIOS olimpijadi u Sankt Peterburgu .

Na ovom međunarodnom takmičenju u oblasti biologije, učestvovao je sa radom čija je tema bila „Antiradical and antidiabetic features of Potentilla indica berries and leaves ethanolic extrac“.

U odbrani naučno-istraživačkog rada iz biologije na engleskom jeziku, Vukašin je izneo nove rezultate i činjenice koje će svakako dati doprinos nauci.

Pored naučno-istraživačkog rada i odbrane rada, dobio je i priznanje za najoriginalniju temu, imajući u vidu inovativni i drugačiji pristup temi.

Vukašin je bio jedini učesnik iz Srbije na 24. međunarodnom BIOS forumu i BIOS olimpijadi. I ove godine učestvovalo je preko stotinu učenika i studenata iz različitih zemalja sveta.

„Ovo takmičenje za mene je veliki izazov. Pored naučnog istraživanja, ovo je bila prilika da upoznam i razmenim iskustva sa studentima iz drugih zemalja i steknem nove prijatelje“, kaže ovaj maturant.

„Vukašin pored interesovanja za prirodne nauke, veliki uspeh ostvaruje i iz ostalih predmeta. Treba napomenuti njegov zapaženi uspeh na prošlogodišnjem Republičkom takmičenju iz psihologije i osvojeno drugo mesto. Vukašin je jedan od glavnih organizatora mnogih humanitarnih akcija, sportskih turnira, što potvrđuje njegov humani odnos prema pojedincu i društvu, izjavila je direktorka Gimnazije Suzana Mišić Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare