Učenici škole “Duško Radović” donirali kompjuter Dečijoj internoj klinici

NIŠ

  Učenici Osnovne škole “Dušan  Radović” darovali su klupe i kompjuter Dečijoj klinici u Nišu i tako pokazali da, bez obzira što imaju puno školskih obaveza, ne zaboravljaju na svoje vršnjake koji će novogodišnje praznike dočekati na klinici sa lekarima i medicinskim sestrama. I baš to je bio najveći razlog da ih posete i da im donesu poklone. Potrudili su se da nabave, u saradnji sa rukovodstvom škole, i kompjuter koji bi nio od pomoći lekarima, ali sve u službi zdravlja malih pacijenata.

                      “Kompjuter koji smo dobili je za ambulantu kardiologije”, kaže profesor dr Emilija Golubović, direktor Dečije interne klinike Kliničkog centra Niš. “Softverski je tako konstruisan da podrži 24 časovni holeter EKG i krvnog pritiska i služiće samo toj nameni. Svaka donacija koja nam stiže pored toga što ima tu notu humanosti mora da bude i korisna za našu kliniku jer na taj način pomažemo našim malim pacinetima”.

                 Za donaciju koja je stigla Dečijoj klinici postarali su se učenici OŠ “Dišan Radović”. Svoje slobodno vreme su iskoristili da pripreme scensko muzički program, predstave se publici i od novca koji su sakupili od ulaznica nabave poklone Dečiju kliniku.

                  “Imali smo jumanitrani koncert u Svetosavskom domu in a tom koncertu smo sakupili novac za klinuku, ali i za lečenje dečaka Uroša Matoševića čijoj smo porodici uplatili 50.000 dinara”, kaže Petra Mitić, učenica OŠ “Dušan Radović”.

                   Najmlađe Nišlije su pokazale da ima nade kada je darivanje i humanost u pitanju i kod generacija koje tek stasavaju u zrele ljude.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare