Učenici Prve beogradske i Prve niške gimnazija u Art eko karavanu

NIŠ

Prva beogradska i Prva niška gimnazija započeće dvodnevno druženje u Art eko karavanu u Nišu. Domaćini iz najstarije niške gimnazije, i učenici i profesori, sa nestrpljenjem očekuju goste a pripremili su niz aktivnosti i zanimljivih sadržaja kroz umetničke i ekološke radionice.

  Art karavan koji su pokrenule profesorke likovne i muzičke kulture iz Prve beogradske gimnazije, prerastao je u Art eko karavan i putuje po gradovima Srbije povezujući, kroz kreativne radionice i kulturno-obrazovne sadržaje, đake iz cele Srbije.

                          Oko 30 učenika Prve beogradske gimnazije dolazi u Niš sa svojim profesorkama da kroz zajednički rad i druženje sa učenicima Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“ povežu i spoje ono naizgled nespojivo: muzičku i likovnu umetnost i ekologiju.

                         Druženje počinje u danas uz predstavu „Bog“ koju će izvesti članovi dramske sekcije Prve niške gimnazije, a nastaviće se obilaskom užeg centra grada uz pratnju lokalnog vodiča.

                         U petak od  počinju kreativne radionice: likovna, muzička i ekološka. Na muzičkoj radionici spojiće se dva hora i zajedno izvoditi kompozicije sa južnjačkim ritmom. Tema likovne radionice nosi naziv “Carski grad Niš“, a mladi kreativci će u radu koristiti kao tehniku dvodimenzionalni kolaž od materijala za reciklažu. Kroz ekološku radionicu tragaće za uzrocima zagađenosti vazduha velikih gradova, poput Niša i Beograda, a ponudiće i rešenja za prevazilaženje ovog aktuelnog problema.

                        „Kroz druženje i rad učenici će pokazati svoje talente u oblasti muzičke i likovne umetnosti, povezaće se i razmenjivati iskustva, šireći misiju podizanja ekološke svesti, uz upoznavanje kulturnih vrednosti grada Niša. I jedni i drugi se nadaju da je ovo početak još jednog lepog prijateljstva, koje bi se moglo nastaviti posetom niških đaka beogradskoj gimnaziji“,kažu u Prvoj niškoj gimnaziji „Stevan Sremac“.

                       Nakon radionica beogradski i niški đaci sa svojim profesorima kreću sa upoznavanjem kulturno istorijskih spomenika Niša, a planirana je i poseta Narodnom muzeju, kao i Naučno tehnološkom parku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare