Učenici OŠ „Dr Zoran Đinđić“ pomažu u lečenju mladoj Marini

NIŠ

Da se u školi ne stiče samo formalno obrazovanje već se uči i humanost, pokazali su osnovci iz OŠ „Dr Zoran Đinđić” u Brzom Brodu, koji su na inicijativu učeničkog parlamenta organizovali prodajni bazar za pomoć 20-godišnjoj sugrađanki Marini Đorđević, koja boluje od leukemije.

                                    „Rukotvorine i ukresi i sve lepo što su učenici napravili ide u humanitarne svrhe, odnosno prodaje se, a prilog koji učenici na ovaj način prikupe biće uplaćen za lečenje Marine Đorđević kojoj je potrebna transplantacija koštane srži jer boluje od leukemije“, kaže  Dragana Stevanović, direktor Osnovne škole „Dr Zoran Đinđić“.

                                      Učenici Osnovne škole „Dr Zoran Đinšić“ više puta du do sada na inicijativu Učeničkog parlamenta pokazali da se humanost i dobročinstvo uči od malih nogu. Pre dočeka Nove godine mališani iz ove škole su u sradnji sa Verskim dobrotvornim starateljstvom “Dobri Samarjanin” Eparhije niške, pravili praznične paketiće za mališane iz materijalno slabo stojećih porodica kojima su ih obradovali za praznike u okviru akcije  „Jedan slatkiš-jedan osmeh“ koju je blagoslovio  i  vladika niški Arsenije.

                                   Direktorka škole Dragana Stevanović je naglasila da je zbog akcija koje učenici pokreću ili im se pridružuju ponosna na njih.

                                 „Naši učenici su izuzetno zainteresovani za ovakve akcije i to rade odgovorno. Oni se sami organizuju za svaku akciju pa i za ovu. Kada je potrebno nekome da pomognemo ne moramo puno da se dogovaramo oko toga. Istog trenutka Učenički parlament pokreće humanitarnu akciju pa je tako bilo i sada. Najvažnije je da kod dece razvijemo osećaj humanosti, da pazimo jedni na druge i kada postoji potreba da se nekome pomogne to i učinimo“, kaže direktorka škole Dragana Stevanović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare