Učenici iz Tibužda pobednici Svetosavskog kviza

VRANJE

Pobednici tradicionalnog Svetosavskog kviza pod nazivom „Svetosavlje i pravoslavlje“ koje je tokom vikenda održano u sali Omladinskog kulturnog centra u Vranju su učenici OŠ „Bora Stanković“ iz Tibužda.

Drugoplasirani su đaci OŠ „Branko Radičević“ iz Vranja, dok su na trećem mestu učenici OŠ „1.maj“ iz Vrtogoša, koja je bila i domaćin takmičenja.

U kvizu „Svetosavlje i pravoslavlje“, koji se održava četvrtu godinu za redom, učestvovali su đaci od šestog do osmog razreda iz 12 osnovnih škola sa teritorije grada. Oni su kroz razne igre pokazali koliko znaju o životu i delu prvog srpskog prosvetitelja Svetog Save.

 Domaćin takmičenja bila je OŠ „1.maj“ iz Vrtogoša čiji su učenici prošlogodišnji pobednici. Direktor ove obrazovne ustanove Ivica Mitić je rekao da kviz sve više dobija na značaju jer su se pozivu da učestvuju odazvale sve osnovne škole.

„Učenici su pokazali zavidno znanje o Svetom Savi i ovaj kviz je dobar pokazatelj da je duh prvog srpskog prosvetitelja prisutan u svim obrazovnim ustanovama“, rekao je direktor Mitić.

U kulturno umetničkom programu učestvovao je hor Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Vranja.

Kviz je grad organizovao u okviru kulturno-prosvetne i duhovne manifestacije „Svetosavska nedelja“, koja u Vranju počinje 21. januara

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare