Učenici iz Nemačke po sedmi put gosti Niša

NIŠ

 

Učenici iz Nemačke i ove godine gosti su gradske opštine „Medijana.

Učenike iz nemačkog grada Forchajma i njihove drugove iz partnerske, Pravno-poslovne škole iz Niša primili su zamenik predsednika Gradske opštine Medijana Srđan Petrović, članovi Veća prof.dr Srđan Jovković i Božidar Ilić, i sekretar Skupštine GO Medijana, Radomir Jocić.

Oni su goste iz Nemačke upoznali saa radom zakonodavne i izvršne vlasti u Gradskoj opštini Medijana, organizacijom Uprave, poslovima koje ova niška opština radi za građane i brojnim manifestacijama koje organizuje. Zamenik predsednika opštine Srđan Petrović rekao je da je projekat saradnje niških i nemačkih đaka nasleđen od prethodne vlasti ali da će dve škole imati punu podršku da je proširuju i u narednom periodu. Po rečima prof.dr Srđana Jovkovića susreti niških i učenika iz Nemačke prilika su za razmenu kulturnih, obrazovnih i drugih tekovina dva naroda ali i podizanje saradnje na nivo iznad učeničkog.

Predstavnici škole iz Nemačke naglasili su da sedmu godinu zaredom dolaze u Niš, da su izuzetno zadovoljni gostoljubivošću i toplinom srpskih porodica u kojima borave. Svake godine iz Nemačke u Srbiju dolazi nova generacija. Profesorka Christina Feil kaže da je uvek iznenađena novim susretima i novom gostoljubivošću srpskog naroda, posebno saradnjom koju škola partner iz Niša ima sa lokalnom samoupravom.

Direktor Pravno-poslovne škole u Nišu, Milorad Gavrilović podsetio je da je poseta nemačke dece u okviru projekta „Patnertstvo na delu“, u početku finansiranog iz sredstava GIZ-a, USAID-a i Evropskog pokreta, a sada iz donacija i drugih izvora. On je posebnu zahvalnost izrazio pruženoj ruci iz Gradske opštine Medijana i pozvao rukovodstvo da naredne godine sa ovom niškom školom krenu u Forchajm u Nemačkoj, kako bi školsko partnerstvo bilo unapređeno i u oblasti institucija.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare