Učenici iz Čokota pomažu drugu da dobije krov nad glavom

NIŠ

„ U  četvrtak će svi učenici naših izdvojenih odeljenja, imamo ih 9, doći u matičnu školu zbog različitih sportsko–takmičarskih aktivnosti. Nesebičnu podršku dala nam je i organizacija Crveni krst Niš koja će svojim edukativnim radionicama toga dana približiti našoj deci aktuelne teme na jedan interesantan način. Sredstva prikupljena ovoga dana biće donirana našem učeniku koji je ostao bez kuće koja je izgorela u požaru“, kaže Miljan Bojić, direktor OŠ „Desanka Maksimović“ u Čokotu.

                      „ Ovo je već drugi put da je „Malac – humanitarac“ u akciji! Pre dve godine smo se prvi put oprobali i u ovoj disciplini i nadamo se da to postane tradicija škole. U organizaciju celokupne manifestacije uključeni su mnogi učenici, učitelji i nastavnici. Napravili smo bedževe koje ćemo prodavati prisutnim gostima i posetiocima. Cena je simbolična, 50 dinara, ko želi može i više da priloži.  Odlučili smo da spojimo lepo i korisno“, kažu učenici ove škole.

                      Đaci škole će tog dana učestvovati u različitim sportskim takmičenjima. Učenici mlađih razreda će imati sportsko – takmičarske  štafetne igre. Stariji će se oprobati u fudbalu. Osnovci očekuju  veliku posećenost i od strane roditelja, ali pozivaju sve ljude dobre volje da dođu i da podrže njihovu akciju uz poruku „ budite i Vi Malac – humanitarac !“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare