Ubuduće efikasnija organizacija Gradske uprave

VRANJE

U cilju unapređenja rada lokalne samouprave i veće efikasnosti uskoro će uslediti reorganizacija Gradske uprave u Vranju, koja će biti jedinstven organ sa manjim organizacionim jedinicama.

Umesto dosadašnjih 17 sekretarijata i službi planirano je funkcionisanje 11 odeljenja i Kabinet gradonačelnika.
Novom sistematizacijom neće biti viška zaposlenih i svako će biti raspoređen na radno mesto shodno stručnoj spremi.
To je u skladu sa novim Zakonom o zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave.
Odluku o novoj organizaciji Gradske uprave doneće odbornici na narednoj sednici Skupštine grada, kaže načelnik Gradske uprave, Dušan Aritonović.

„Zbog potrebe posla, u jednom broju odeljenja, sistematizacijom će biti određeni odseci, tako da će svakom rukovodiocu odseka biti propisano i neposredno izvršavanje radnih zadataka.
Osnovne unutrašnje organizacione jedinice Gradske uprave su Odeljenje za privredu, ekonomski razvoj i zaštitu životne sredine, za budžet i finansije, za urbanizam, imovinsko- pravne i komunalno-stambene delatnosti, kao i Odeljenje za društvene delatnosti. Zatim biće formirano i Odeljenje za poslove Skupštine grada, za opštu upravu, za informacione tehnologije i komunikacije, za zajedničke, kao i inspekcijske poslove, potom odeljenja Komunalne policije i za upravljenje ljudskim resursima i informisanje. Kao posebna organizaciona jedinica biće Kabinet gradonačelnika. Ovako organizovana gradska uprava biće u mogućnosti da efikasno obavlja sve poverene poslove. Po toj sistematizaciji dosadašnji načelnici će biti preraspoređeni na poslove shodno njihovoj stručnosti“, kaže Aritonović.

Nakon usvajanja ove odluke, uslediće pravljenje Nacrta odluke o sistematizaciji radnih mesta, koji će biti objedinjen za Gradsku upravu, pravobranilaštvo i zaštitnika građana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare