Brnabić i Stanković u Preševu

PREŠEVO

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić rekla je danas u Preševu da je sa predsednikom te opštine Šćiprimom Arifi razgovarala o, kako je rekla, problemima koje imaju lokalne samouprave svuda u Srbiji.
“Po prvi put u Preševu nismo govorili o medjunacionalnim odnosima već o problemima infrastrukture, funkcionisanja lokalne samouprave i kadrovskim problemima u opštini”, rekla je Brnabić.
presevo-ministarka-za-lokalnu-upravu-ana-brnabic-u-presevu-2

presevo-ministarka-za-lokalnu-upravu-ana-brnabic-u-presevu-1

Ona je posebno istakla to sto je opština Preševo više od osamdeset posto maticnih podataka prebacila u elektronsku formu.
Predsednik opstine Preševo Šćiprim Arifi je rekao kako očekuje pomoć u rešavanju infrastrukturnih i drugih problema u ovoj opstini.
Na novinarsko pitanje sta ce se desavati sa nezakonitim konkursom za sufinansiranje medijskih projekat, Arifi je rekao da je konkurs i njegov sadrza preuzet od prošle lokalne vlasti i po odluci tadasnjeg Opstinskog veca.
On je rekao da ce ova lokalna vlast pokusati da isprave greske u tom konkursu.
presevo-ministarka-za-lokalnu-upravu-ana-brnabic-u-presevu-3
Na novinarsko pitanje da li stambena zgrada koja je izgradjena pored same benzinske pumpe u presevu, na prostoru nekadasnje autobuske stanice ima sve dozvole Arifi je rekao da ima i da je i to gradiliste takodje nasledjeno od bivse vlasti.
Brnabic, Arifi i predsednik Koordinacionog tela Zoran Stankovic obisli su danas i Centar za prihvat migranata u Presevu.
presevo-migranti-3

presevo-migranti-1

presevo-migranti

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare