U ,,Vuku Karadžiću,, elektronski dnevnik

LESKOVAC

Osnovna ,,Vuk Karadžić,, u Leskovcu jedna je retkih škola u Srbiji koja je sepetmbra prošle godine uvela u nastavi elsktronski dnevnik.
E Dnevnik omogućava razrednim starešinama, nastavnicima i direktorima škola da na brz, jednostavan i pouzdan način vode evidenciju o učenicima, kaže direktor ove obrazovne ustanove Predrag Zdravković.
Kako bi se obezbedila veća objektivnost, kako dodaje Zdravković ideja je da sve ocene učenika mogu da vide samo razredni starešina I direktor, a da nastavnici mogu da vide samo svoje ocene, a ne I ocene svojih kolega.
Roditelji takođe imaju uvid u rad svoje dece jer su dobili šifre kako bi mogli da pristupe elektronskom dnevniku i vide ocene i izostanke svoje dece.
Psiholozi i pedagozi predložili su da roditelji ocene vide sa dva dana zakašnjenja, kako bi se dala mogučnost učenicima da sami saopšte koju su ocenu dobili.
Kako podvlači Zdravković uvođenjem elektronskog dnevnika unapređen je nastavno obrazovni ciklus ,a smanjen I broj neopravdanih izostanaka đaka za jednu trećinu.
Ova obrazovna ustanova osim E dnevnika početkom školske godine opremila je I digitalnu učionicu I to u okviru programa Ministarstva prosvete pod nazivom ,,2000 digitalnih učionica,, , a u školi se uspečno sprovodi I projektna nastava.
Projektna nastava , kako kaže Zdravković se za sada sprovodi u prvom I petom razredu I podrazumeva timski rad nastavnika u kreiranju obrazovnih sadržaja shodno interesovanju učenika.Da bi se uvela ova metoda rada 14 natavnika je pohadjalo obuku , a nakon nje dobila digitalne komplete koji špodrazumevaju lap topove, projektor I I mobilna kolica.
Toku je sprovodi u kontinuitetu I pred kvalifikacioni test će biti intenzivirana podvači Zdravković.
Ova škola do skoro je bila jedina u zemlji koja je u osnovnom obrazovanju imala svoje metematičko odeljenje namenjeno učenicima sedmog I osmog razreda. Za upis u ovo odeljenje učenici šestog razreda polagaće 22. Juna prijemni ispit koji podraziumeva test iz matematioke, a u tom cilju u školi je u toku pripremna nastava.
Učenici matematičkog odeljenja su godinama unazad osvajali prestižne nagrade I zauzimali brojne nagrade na državnim I međunarodnim takmičenjima iz oblasti prirodnih nauka , a najveću satisfakciju škola je diobila prošle godine kada je 6 učenika upisalo IT smer u leskovačkoj Gimnaziji.
Škola godinama unazad u saradnji sa Konfučijevim institutom uz angažovanje nastavnika iz Kine realizuje fakultativnu nastavu kineskog jezika za koju vlada veliko interesovanje,

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare