U Vučju još uvek novogodišnji ukrasi

LESKOVAC

Drvo četinara ispred Doma kulture u Vučju svake večeri blista novogodišnjim sjajem.

Iako je danas već uveliko proleće, prošla su tri i po meseca od Nove godine (15.4.2019), ovaj novogodišnji ukras nikako da se sete da uklone.

“Što bi uklanjali, pal će si čeka sledeću Novu godinu”, kaže nam stariji vučjanac koJI zastaje pored nas dok slikamo “ukras”.

“nema ništa , dete, vidiš da je Vučje propalo načisto. Misliš da s eneki sekira? Ma jok. Znaš li kolko kuće ima koje nemaju ovu “gracku” vodu a cevi prolaze ovde”, nastavlja svoj monolog.

Kaže da nikoga nije briga šta se dešava sa ovim nekadašnjim opštinskim centrom ni funkcionere vladajuće stranke iz Vučja niti vlast u Leskovcu.

Objašnjava da je takva bila i ona predhodna vlast.

“Čiste park u subotu kod fontanu, što ne zakrpiv rupe po Vučje, što ne srediv put do Leskovac, da naprave nešto da mladi ne odlaze”, rezigniran je naš sagovornik.

Kaže da je penzioner, rekao nam je i svoje ime i familiju od koje je ali moli da to ne objavljujemo jer “deca” i unuci mogu da imaju probleme ako se sazna da baš on kritikuje sve one koji ništa ne čine, i nisu činili, da se sreteči propadanje ovog mesta.

A novogodišnji ukras?

Možda čeka rekonstrukciju krova na Domu kulture koji godinama prokišnjava.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Petar
Petar
5 godine pre

Krov na Domu kulture u Vu;ju je obnovljen pr nekoliko godina,tako da ovaj ”gospodin” ne govori istinu.