U Vranju zatvorena jedna od tri Covid bolnice

VRANJE

Najveća Covid bolnica u Vranju, koja je bila smeštena u zgradi stare hirurgije je zatvorena, izjavila je medijima direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić.

„S obzirom da se broj pacijenata zaraženih korona virusom  smanjio, na jednu trećinu od maksimalnog broja hospitalizovanih, stekli su se uslovi za zatvaranje Covid 2 bolnice koja se nalazila u zgradi stare Hirurgiji Zdravstvenog centra u Vranju. U ovom trenutku su preostale dve Covid bolnice. Hospitalizovano je 38 pacijenata obolelih od koronavirusa, rekla je direktorka Antić.

Ona  je dodala da je sva medicinska oprema iz ovog objekta  prebačena na druga odeljenja, gde za njom ima potrebe.

„Ostala odeljenja  Zdravstvenog centra, takozvana „zelena zona“ , polako počinju da primaju pacijente, iako su i do sada primali one sa akutnim problemima i pacijente obolele od drugih bolesti, uz sve neophodne mere zaštite“, kaže direktorka.

Dr Antić ističe da je menadžment ustanove ponosan na rad lekara i medicinskih sestara koji su dežurali u Covid bolnicama, oni su naši junaci, heroji.

„Sada imamo dve od tri bolnice. Nažalost, još uvek primamo novoobolele pacijente, dva do pet u toku dana“, istakla je dr Antić i poručila sugrađanima da budu i dalje oprezni i koriste mere zaštite, jer je virus i dalje u našoj populaciji i cirkuliše.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare