U Vranju za televizije 15 miliona, za ostale milion i po

VRANJE

Članovi Gradskog veća u Vranju usvojili su tekst javnog poziva za sufinansiranje projekata iz budžeta za proizvodnju medijskih sadržaja namenjenih televiziji za 2019. godinu, kao i proizvodnju medijskih sadržaja za radio, internet i štampane medije i novinske agencije.

Portparol Gradskog veća Zorica Jović je rekla da će za ova namene iz gradske takse biti izdvojeno 16,5 miliona dinara. Od toga za televizije je namenjeno 15 miliona dinara.

Tekst konkursa biće objavljen do kraja meseca u dnevnom listu Alo.

Većnici su dali saglasnost na Pravilnik o organizaciji poslova i sistematizaciji radnih mesta u Javnom preduzeću „Urbanizam i izgradnja grada Vranja“.

Po odluci o maksimalnom broju zaposlenih, ovo preduzeće brojaće 25 radnika raspoređenih u tri organizacione jedinice. „Sektor za urbanizam imaće 11 radnika, Sektor za održavanje puteva i energetike 10, a Služba opštih i pravnih poslova četiri radnika. Preuzimanje radnika iz „Vodovoda“, „Parking servisa“ i lokalne samouprave biće obavljeno isključivo putem internog konkursa“, rekla je Jovićeva.

Prihvaćen je i Predlog Pravilnika o bližim uslovima, kriterijumima i načinu postupka za ostvarivanje prava na nakandu troškova za vantelesnu oplodnju u 2019. godini.

Njime je predviđeno da se suma sa dosadašnjih 250.000 dinara, poveća na 300.000 dinara.

Na sednici Gradskog veća usvojen je i Nacrt Odluke o izmenama Odluke o javnim priznanjima Grada Vranja. Pravni osnov za donošenje ove odluke sadržan je u odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi i Statuta Grada Vranja, kojim se propisuje da skupština jedinice lokalne samouprave odlučuje o dodeljivanju zvanja „počasni građanin“, osobi čiji su rad i dostignuća od posebnog značaja za grad, uz prethodnu saglasnost ministarstva nadležnog za poslove lokalne samouprave.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare